Evenimentul Zilei > International > NASA a PUBLICAT imagini din satelit cu ANOMALII care se petrec în Oceanul Atlantic. VIDEO în articol
NASA a PUBLICAT imagini din satelit cu ANOMALII care se petrec în Oceanul Atlantic. VIDEO în articol

NASA a PUBLICAT imagini din satelit cu ANOMALII care se petrec în Oceanul Atlantic. VIDEO în articol

NASA a lansat imagini din satelit cu o anomalie termică ciudată care se petrece în mijlocul Oceanului Atlantic, provocând scenarii care mai de care mai conspirative, titrează Daily Star.

Înregistrările video arată o descoperire ciudată prin satelitul Suomi NPP din America de Sud. Acesta utilizează "Visible Infrared Imaging Radiometer Suite" (VIIRS) – un dispozitiv comandat în comun de NASA și NAOO – pentru detectarea incendiilor.  Mii de cercuri roșii mici pot fi văzute în jurul hărții, indicând zone neobișnuit de calde.  Dar există o pată roșie în mijlocul Oceanului Atlantic, care a încurcat experții şi încă nu pot da explicaţii precise despre acest fenomen ciudat.

"Nu știm ce este acest lucru", a dezvăluit Tyler Glockner pe canalul "Secureteam10".  "Există un fel de sursă principală de căldură care vine din adâncul apei."  Mulți cunoscători fiind de acord că ceva este ascuns în ocean.  "Pariez că este un submarin nuclear rusesc sau chinez care are scurgeri". Altcineva înteabă: "Ar putea fi o bază subterană?"

Şi totuşi, oamenii de știință nu sunt convinși de nicio teorie încă: "Evident, un incendiu nu arde în mijlocul oceanului", a arătat Patricia Oliva, cercetător la Universidad Mayor. Agenția spațială credea inițial că ar putea fi provocată de erupțiile de gaze naturale, dar acest lucru se poate întâmpla numai în apele de mică adâncime de lângă coastă.

Ei au explorat, de asemenea, posibilitatea activității vulcanice, dar în apropiere nu există vulcani activi. Astfel, Patricia a concluzionat că este "aproape sigur SAMA", referindu-se la anomalia magnetică sudică a Atlanticului.

SAMA este o zonă în care una dintre centurile de radiații "Van Allen" ale Pământului se apropie mai mult decât normal de suprafața Pământului, scăzând la o altitudine de aproximativ 200 de kilometri.  Aceste curele sunt zone de particule încărcate energetic provenite de la Soare și sunt capturate și ținute în jurul planetei de câmpul său magnetic.  Ca urmare, pe imaginile prin satelit pot apărea anomalii termice, titrează dailystar.

Dezvoltatorii au construit o serie de filtre în algoritmul de eliminare a semnalelor false în această regiune.  Dar acesta a reușit să treacă prin ele.  "Vedem probabil una sau două dintre aceste detecții false de incendiu pe timp de noapte", a declarat Wilfrid Schroeder, cercetătorul principal al produsului  VIIRS. "Dar amintiți-vă că în comparație cu mii de anomalii termale reale (satelitul) detectează în fiecare noapte astfel de focare" şi totuşi inexiplicabile. VIDEO: