NASA, la un pas de a DESCOPERI sub gheața Antarcticii o civilizație ancestrală

NASA, la un pas de a DESCOPERI sub gheața Antarcticii o civilizație ancestrală

NASA a investigat o anomalie ciudată sub gheața Antarcticii, care ar putea dezvălui și o civilizație ancestrală, potrivit unui documentar senzațional, anunţă Express.

Lacul Vostok este cel mai mare dintre lacurile subglaciare din Antarctica, situat la est de continentul glacial si statia Vostok, Rusia. Suprafața acestui lac de apă dulce este de aproximativ 4000 m sub gheață, şi la aproximativ 500 m sub nivelul mării. În 2012, o echipă a forat prin gheață pentru a ajunge sub lac și să găsească mai mult de 35.000 de specii vii.

Cu toate acestea, a existat un lucru ciudat pe care nu l-au putut explica

O anomalie bizară magnetică pe coasta de est a lacului, de 105 kilometri lungime și 76 de kilometri lățime, a fost descoperită în timpul unor cercetări. Seria YouTube "Secretele reale ascunse în Antarctica" explică modul în care a fost descoperită. Documentarul spune: "Rușii de la stația Vostok au confirmat descoperirea unui mare lac de apă dulce aflat sub mile de gheață". "Au reușit să găsească probe biologice active de bacterii vii, care datează de aproape 15 milioane de ani"

Ne puteți urmări și pe Google News

"Oamenii de stiinta sustin ca au găsit mai mult de 35.000 de forme de viata, precum si  fosile." "Dar a existat și o mare anomalie magnetică". "Oamenii de știință cred că s-ar putea datora subțierea crustei pământului, dar poate însemna și un oraș pierdut ascuns sub lac". Astăzi, NASA este interesată să studieze regiunea pentru a înțelege mai bine despre Europa, satelitul îngheţat al lui Jupiter. Kevin Hand, șef adjunct al laboratorului de propulsie al NASA, a declarat pentru SPACE.com: "Când vine vorba de Europa, nu există o analogie mai bună despre Pământul ca Lacul Vostok".

Eșantioanele de gheață luate din partea de sus a lacului au arătat că fierul și sulful joacă un rol important în ecosistemul său.

Hand a adăugat: "Chimia de pe suprafața Europei este plină de sulf". "Sulful este, probabil, o componentă importantă a supraviețuirii acestui ecosistem". Descoperirea vieții sub suprafața Antarcticii de către echipa rusă oferă NASA o idee despre ceea ce s-ar putea dezvolta pe satelitul îngheţat Europa, titrează express.