NASA plănuiește să construiască locuințe pe Lună până în 2040

Sursa foto: Dreamstime.com

NASA plănuiește să ridice case pe luna Pământului până în 2040, un vis care a fost scos din domeniul science-fiction. Agenția a încheiat parteneriate cu diverși lideri din industrie, universități și companii private pentru a transforma acest vis în realitate.

NASA a încheiat un parteneriat cu compania de tehnologie de construcții ICON, care lucrează la dezvoltarea unui sistem de construcții spațiale pe care agenția îl poate folosi pentru a imprima toate structurile de care ar avea nevoie pentru a stabili o prezență permanentă pe Lună, inclusiv platforme de aterizare și adăposturi.

ICON, împreună cu alte companii importante din domeniu, au promovat beneficiile imprimării 3D ca soluție eficientă și cu costuri reduse pentru locuințe. Pe Lună, proiectele de construcție se confruntă cu o altă problemă: praful.

Praful lunar este foarte abraziv și toxic atunci când este inhalat, dar unii ingineri îl văd ca pe o soluție. Dacă același tip de tehnică ar putea fi aplicat pe Lună folosind praful lunar, atunci acele case și structuri ar avea mai multe șanse să reziste la temperaturile extreme, la nivelurile fluctuante de radiații și la micrometeoriții care ar putea deteriora structurile realizate din materiale terestre.

Proiectul NASA

NASA. Sursa foto: Frank Manno | Dreamstime.com

Cu toate acestea, nu este probabil ca americanul obișnuit să ajungă să locuiască pe Lună în 2040. O prezență umană sustenabilă înseamnă să existe o așezare lunară și oameni care să trăiască și să lucreze pe Lună în mod continuu. La fel cum casele și structurile trebuie să fie proiectate special pentru mediul de pe Lună, la fel trebuie să se întâmple și cu orice altceva pe care omenirea alege să îl trimită sus.

Centrul Marshall Space Flight Center este echipat cu peste o duzină de camere de testare, fiecare dintre acestea fiind proiectată pentru a simula aceleași condiții de radiații și vid termic pe care le-ar experimenta în spațiu. Imprimanta ICON urmează să fie coborâtă în cea mai mare cameră în februarie 2024 pentru a determina dacă va fi într-adevăr o soluție viabilă pentru construcția lunară.

Locuințele de pe Lună sunt doar începutul

În următoarele câteva decenii, NASA intenționează să utilizeze aceste camere pentru a testa tot felul de obiecte lunare conceptuale. Oamenii au nevoie de locuri pentru a sta, de locuri pentru a dormi și de uși și ferestre pentru a intra și ieși din case.

Primul lucru care trebuie să se întâmple este o dovadă de concept. Oamenii de știință de la NASA cred că locuințele de pe Lună sunt doar începutul. Există, de asemenea, posibilitatea ca, la un moment dat, pe Pământ, să rămânem fără resurse, așa că înființarea de mine și fabrici complet automatizate pe Lună este, de asemenea, o posibilitate.

Alți oameni de știință privesc chiar și spre Marte, proiectul inițial de construcție pe Lună fiind un test pentru procesul și tehnologia necesară pentru a ajunge acolo.

Luna ar putea servi, de asemenea, drept popas pentru viitorii călători care se aventurează de pe Pământ pe Marte, iar NASA crede că apa de pe suprafața lunară ar putea fi convertită într-o zi în combustibil pentru rachete. Sursa: allthatsinteresting.com