Evenimentul Zilei > Actualitate > Narcisa Iorga, despre amendarea B1 TV de către CNA: ”A fost o zi ruşinoasă. Posturile politicienilor puterii sunt protejate de CNA”
Narcisa Iorga, despre amendarea B1 TV de către CNA: ”A fost o zi ruşinoasă. Posturile politicienilor puterii sunt protejate de CNA”

Narcisa Iorga, despre amendarea B1 TV de către CNA: ”A fost o zi ruşinoasă. Posturile politicienilor puterii sunt protejate de CNA”

Narcisa Iorga a făcut o serie de declaraţii uluitoare pe blocul personal. Membrul CNA consideră că ai săi colegi nu au procedat corect atunci când au amendat televiziunea B1 TV cu 70.000 de lei pentru "lipsă de imparţialitate".

"Posturile politicienilor puterii sunt protejate de CNA mai ferm decât e protejată Europa de scutul anti-rachetă din Deveselu" – scrie Narcisa Iorga pe blogul personal, unde menţionează şi despre nedreptatea făcută postului B1 TV.
"Astăzi, 6 februarie, am avut pe ordinea de zi a CNA Antena 3, B1 TV, România TV și Realitatea TV, cu emisiuni informative. Să le luăm pe rând! "
CNA a stabilit sancţiunea pe care o va aplica Antenei 3, pentru emisiunea "Sinteza Zilei", din 14 ianuarie, emisiune în care şapte jurnalisti au fost supuşi unui adevarat linşaj mediatic. Atunci, jurnalista Andreea Pora a fost batjcorită, fiind filmată când mânca un cârnat, iar pe fundalul imaginilor se auzeau grohăieli si "suge…, suge…", iar astăzi CNA au decis sancţionarea postului de televiziune cu amendă de 50.000 de lei. <iframe src="//www.youtube.com/embed/faOlWgfedOU" frameborder="0" height="315" width="620"></iframe>
Au votat "pentru" amendă Florian Caprea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Lorand Tudoş, Cristian Mititelu şi Laura Georgescu.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să amendeze B1 TV cu 70.000 de lei, pentru "lipsă de imparţialitate" şi echilibru în ediţiile din 12 şi 25 decembrie ale emisiunii "Sub semnul întrebării", realizată de Robert Turcescu. Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă", şi a articolului 66, alineatul 1 din Cod
"În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică".
Amenda de 70.000 de lei a fost aplicată la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, şi a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Viorel-Vasile Buda şi Valentin Jucan au votat "împotrivă". <iframe src="//www.youtube.com/embed/e6_EPTNew9w" frameborder="0" height="315" width="620"></iframe>
O altă propunere, făcută de Narcisa Iorga – somaţie publică -, nu a întrunit numărul minim necesar de voturi pentru a fi aplicată.
"Ziua de astazi a fost rusinoasă pentru CNA. Am luat decizia sa deschid un cont facebook si un blog. Va invit sa ma includeti in atentia voastra, oricat ar fi de critica." – menţionează pe blog.
"Disperarea unor strigăte în zadar mă determină să deschid astăzi acest cont. În CNA, al cărui membru încă mai sunt, legea nu mai are nicio valoare. Totul se face după regula ”aşa vreau eu”. Situația s-a agravat de un an încoace. Am urmat toate căile procedurale interne și m-am lovit de pereți. Am cerut sprijinul Parlamentului. Ce naivitate! M-am hotărât ca de azi înainte să scriu pe Facebook și pe site-ul despreaudiovizual.ro tot ce se întâmplă în CNA. Poate că prin aceste mijloace, reușesc să arăt mai multora fața hidoasă a unei instituții care are o cu totul altă menire decât aceea de a discrimina pe considerente politice presa din România. O autoritate responsabilă pentru degradarea inadmisibilă a audiovizualului românesc, care se mulțumește doar să se lamenteze că nu are ce face. O instituție sufocată de interesele oamenilor politici ce nu acceptă existența unor voci care exprimă alte opinii decât majoritatea reprezentată de ei. Drepturile minorităților, oricare ar fi acestea, trebuie respectate. Asta este esența democrației. Majoritatea decide, dar minoritatea are voie măcar să se exprime. Consiliul Național al Audiovizualului, în structura lui de astăzi, este un real pericol pentru democrație devenind, pe de-o parte, un instrument cumplit de intimidare a presei critice, pe de altă parte încurajând grobianismul." – se arată scris pe blogul personal.

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
  • Daniel Chițoiu a DEMISIONAT, Nicolăescu îi va lua locul. Antonescu: În cadrul unor "mutații mai largi", Chițoiu se va ocupa de partid | VIDEO
  • Sondaj CSCI. Românii l-ar prefera pe Victor Ponta lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale
  • ANTENA 3 a încasat o amendă de 50.000 de lei pentru linşajul din emisiunea lui Gâdea
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • MIRACOL. Un copil născut FĂRĂ SÂNGE trăieşte! Boala NU EXISTĂ nici în tratatele de medicină
  • Au un CORP perfect! SUNT invidiate de toate femeile şi dorite de toţi bărbaţii. Cum au reuşit performanţa asta | VIDEO & FOTO
  • FETIŢA despre care spun că VA TRĂI 105 ani. Pare imposibil, dar există o explicaţie perfect logică