Evenimentul Zilei > Social > DANSUL PĂDURII dezlănțuită de ZESTREA muzicală a naistului GHEORGHE ZAMFIR
DANSUL PĂDURII dezlănțuită de ZESTREA muzicală a naistului GHEORGHE ZAMFIR

DANSUL PĂDURII dezlănțuită de ZESTREA muzicală a naistului GHEORGHE ZAMFIR

Peste 100 de muzicieni vor evolua alături de renumitul naist Gheorghe Zamfir în concertul extraordinar „Zamfir + 100”, care va avea loc în această seară, de la ora 19,30, pe scena Sălii Palatului.

Maestrul Gheorghe Zamfir, acompaniat de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, sub bagheta colonelului Aurel Gheorghiţă, inspector pentru arma Muzicii Militare, împreună cu invitaţii speciali ai serii – corul Cantoris, condus de Daniel Jinga, renumitul organist Christian Micşunescu şi mezzosoprana Maria Jinga, va oferi un program muzical complex, alcătuit din arii celebre de operă, compoziţii inspirate din folclorul românesc, melodii celebre internaţionale şi se va opri pentru câteva clipe la rugăciunea în nai sau alte doine, ori la trilurile neîntrecutei Ciocârlii, informează Agerpres.
Un moment inedit, ce a luat naştere la graniţa dintre muzică, arta vestimentară, dans şi film, va fi prezentat în premieră. Proiectul a pornit de la "Dansul pădurii", o compoziţie proprie a maestrului Gheorghe Zamfir, în contextul unei colaborări speciale între cei doi artişti, ce a început în 2016, când designerul şi profesorul universitar Liliana Ţuroiu a creat pentru marele artist prima piesă din linia de cămăşi bărbăteşti de ceremonie „Zestrea”. Lucrările de artă vestimentară ce vor intra în scenă şi filmul prezentat, ambele concepute pentru concertul „Zamfir + 100”, integrează vizual sursele de inspiraţie şi simbolurile care au stat la baza compoziţiei muzicale "Dansul Pădurii". Concertul "Zamfir + 100" este organizat de Asociaţia Culturală Spectaculis.