Editura Evenimentul si Capital

„Ro-mândria” Nadiei Comâneci. Școală pentru descoperirea talentelor, formată de marea noastră campioană

Autor: | | 0 Comentarii | 364 Vizualizari

Aceasta este o altfel de poveste despre Nadia Comăneci. A şansei pe care campioana noastră de aur o dă copiilor în a-şi descoperi vocaţia.

Fundaţia care poartă numele celei mai titrate românce, pe plan mondial, te întâmpină, în sediul ei din Bucureşti, cu glasuri crist aline venind din t oate părţile. Nu de ieri, de azi, ci de şapt e ani încoace.

Sunt activităţi dintre cele mai diverse, împărţite pe ateliere. De la exprimare artistică, muzică, balet, dans modern, teatru de păpuşi, pictură, până la educaţie fizică şi sport, arte marţiale. Se adaugă un concept foarte interesant, al învăţării limbii engleze prin muzică şi joc.

Un concept

E locul unde c ei mici vin să înveţe despre cum te poţi privi în oglinda sufletului, să v ezi ac olo pe ce drum ai putea să păşeşti în c ontinuare, după năzuinţele şi pot enţialul fiecăruia. Principiul acela care spune că fiec are om are ceva special reprezintă esenţa întregului ansamblu de activităţi.

Până la urmă, după cum ştim cu toţii, şi Nadia a fost, la rândul ei, descoperită de cineva, atunci când era la fel de mică.

Un nou program

După ce v-am introdus în atmosfera de aici, e timpul să vorbim despre noul program inițiat de Fundaţia „Nadia C omăneci”. În p arteneriat cu T eatrul Dr amaturgilor Români şi cu Primaria Capitalei. Din luna aceasta, până în noiembrie, se desfăşoară „Şcoala de talente! Ro-mândria”. Cursuri de dans, teatru şi muzică. Destinate elevilor din toate ciclurile, de la clasa I până la clasa a XII-a.

Concret, 60 de copii şi adolescenţi vor fi îndrumaţi de traineri cu experienţă în domeniile respective. Autocunoaştere şi colaborare Prima c are v orbeşte despr e ce se va întâmpla aici est e Viviana-German P otlog, instruct or coregraf de dans modern şi b alet clasic . „S e spune că dansul este limb ajul as cuns al sufletului. Prin dans ne exprimăm uneori mai des chis s entimentele, durerile și bucuriile.

Pentru copii, dansul înseamnă armonie, eleganță, visare. Dar înseamnă și autocunoaștere și colaborare cu partenerii de dans.

În general, în coregrafiile pe care le lucrez cu cei mici, încerc să mă apropii și să mă ghidez după preferințele lor, făcându-le cunoștință totodată cu stiluri de muzică și dans care nu le sunt la fel de familiare. O îmbinare deosebită va fi și în coregrafiile pe c are le vom învăța în c adrul ac estui at elier. P entru că vom avea atât p ași din dansurile noastre populare, tradiționale, cât și pași de dans modern.

Din e xperiență știu că c ei mici sunt încânt ați de dansurile populare pe c are mulți le cunosc prima dată în astf el de activități”.

Viviana colaborează de mai mulţi ani cu Fundaţia „Nadia Comăneci”. Pregătind, din punct de vedere coregrafic, evident, spectacolele de dans şi de balet care au loc de două ori pe an, din 2015.

Beethoven are dreptate

Trec la at elierul de muzică, unde instruct or est e Teodora Smărăndoiu. Ab solventă de Canto, P ian şi T eoria Muzicii. De şapte ani face parte din trup a „Even’thor”. Est e perf ect, de la bun-început, de acord cu definiţia pe c are Beethoven şi Shak espeare au dat-o muzicii.

Beethoven spunea că muzica este graiul sufletului, iar Shakespeare că atunci când nu mai sunt cuvinte de rostit, vorbește muzica. Muzica este arta care redă la cel mai înalt nivel emoțiile, este mijlocul optim de alinare, de mângâiere și ușurare sufletească, dar și de divertisment și încântare.

Muzica are o influență pozitivă asupra dezvoltării cognitive a copiilor, a memoriei și a relaționării acestora cu alte persoane de vârsta lor și nu numai.

Copiii de azi sunt f oarte muzicali. Înconjurați la t ot pasul de muzică, c opiii sunt r eceptivi și chiar au capacitate critică ridicată în privința calității unor melodii. Și știu foarte bine să coreleze sensul unor v ersuri cu e xperiențele personale. În cadrul acestui atelier ne vom apropia mai mult de acele cântece care vorbesc de istoria noastră, de mândria de a fi români. Și chiar dacă poate nu toți au studiat istoria țării noastre, aceste cântece au o energie aparte care știu sigur că îi va cuprinde într-o vibrație specială.

Soarta Elenei Udrea, DECISA! Veste de ULTIMA ORA, din Costa Rica

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Alte sporturi

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI