Miliardarul Richard Branson susţine concertul care va avea loc vineri la Cucuta, o localitate de graniţă din Columbia, şi are ca obiectiv strângerea a 100 de milioane de dolari pentru hrană, alimente şi medicamente destinate locuitorilor Venezuelei, care se confruntă cu lipsuri severe.

Artiştii Alejandro Sanz, Nacho, Luis Fonsi şi Maluma au confirmat deja participarea la concertul care a evocat comparaţii cu spectacolul ''Live Aid'', organizat de artistul rock irlandez Bob Geldof în 1985, în scopul colectării de fonduri pentru penuria alimentară din Etiopia, transmite Agerpres.

"Nu are nimic de-a face cu ajutorul umanitar", a spus Roger Waters, în vârstă de 75 de ani. "Are legătură cu Richard Branson… care a cumpărat SUA şi care spune 'Am decis să preluăm controlul asupra Venezuelei, indiferent din ce motiv".

''Venezuela Aid Live'' face parte dintr-un efort de sprijin occidental mai amplu, organizat de opoziţia din Venezuela, care acuză socialiştii aflaţi la putere pentru panta hiperinflaţionistă pe care a alunecat ţara şi din cauza căreia multe persoane au emigrat.

Waters, principalul compozitor al trupei britanice, cel care a semnat multe dintre hiturile de pe celebrele albume ''The Dark Side of the Moon'' şi ''The Wall'', spune că ajutorul face parte din încercările SUA de a prezenta o imagine falsă a Venezuelei, care să justifice o schimbare de regim.

Până în prezent, în Venezuela nu a avut loc ''niciun măcel, nicio crimă, aparent nicio dictatură'', a spus acesta, în ciuda cifrelor guvernamentale care indică o rată a criminalităţii printre cele mai ridicate din lume.

"Chiar vrem ca Venezuela să se transforme într-un alt Irak, sau Siria sau Liban? Eu nu vreau şi nici poporul venezuelean nu doreşte asta," a scris Waters.

Nu este pentru prima dată când muzicianul emite opinii despre politica din America de Sud. În timpul unui concert susţinut în Brazila înaintea alegerilor prezidenţiale de anul trecut, Waters l-a criticat pe candidatul de dreapta Jair Bolsonaro, în prezent preşedintele în exerciţiu.

Guvernul lui Maduro a anunţat organizarea a două concerte săptămâna aceasta, vineri şi sâmbătă, chiar peste graniţă de Cucuta, unde se va desfăşura evenimentul organizat de Branson.