Suma reprezintă compensaţii cerute de clubul englez după ce atacantul român a fost depistat pozitiv cu cocaină, în octombrie 2003. "Briliantul"a primit decizia Camerei de rezolvare a disputelor din cadrul FIFA ieri, chiar în cantonamentul naţionalei.Avocatul lui Adrian Mutu, Cristian Sârbu, a afirmat, la Realitatea, că această decizie este una sportivă şi că o vor contesta în instanţa civilă. Sârbu a subliniat că decizia nu este definitivă şi irevocabilă, iar clientul său nu va plăti niciun ban până nu se vor epuiza toate căile de atac a acestei decizii.
"E bine ca lumea să înţeleagă că e vorba de o decizie luată de un tribunal sportiv. Legea Sportului spune că totul se soluţionează de către organele abilitate. După ce se epuizează toate aceste forme şi se primeşte o hotărâre, ea poate fi atacată în tribunalele civile", a explicat Cristian Sârbu.
Chelsea a renunţat la serviciile jucătorului român după rezultatele controlului antidoping de la sfârşitul anului 2003.
După ce s-a încheiat perioada de suspendare impusă de Federaţia Engleză, Mutu a semnat cu Juventus Torino din postura de jucător liber. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a dat iniţial dreptate formaţiei patronate de rusul Roman Abramovici, iar Mutu era obligat să plătească daune. Cazul a fost trimis către Federaţia Internaţională de Fotbal, pentru a decide eventualele sancţiuni.
DRC a anunţat iniţial, în decembrie 2006, că nu are jurisdicţia necesară pentru a decide ce daune materiale vor fi aplicate.