Evenimentul Zilei > Sport > Mutu cere disciplină tactică şi echilibru mental pentru derby-ul cu Ungaria: „Trebuie să jucăm cu cap”
Mutu cere disciplină tactică şi echilibru mental pentru derby-ul cu Ungaria: „Trebuie să jucăm cu cap”

Mutu cere disciplină tactică şi echilibru mental pentru derby-ul cu Ungaria: „Trebuie să jucăm cu cap”

Naţionala de tineret a României face ultimele retuşuri înainte de marele derby de la Campionatul European Under 21, cu Ungaria. Deşi a declarat iniţial că loturile celor două echipe sunt foarte apropiate valoric, Mutu s-a sucit şi afirmă că România e peste Ungaria.

Selecţionerul Adrian Mutu ştie că tricolorii mici sunt obligaţi să obţină toate cele trei puncte puse în joc pentru a putea spera la o calificare în faza sferturilor de finală, dar cere disciplină şi echilibru mental din partea elevilor săi.

„Meciurile cu Ungaria au întotdeauna o încărcătură foarte mare. Va fi o partidă grea şi sunt convins că maghiarii vor evolua cu multă ambiţie. Cred că avem o echipă mai valoroasă decât cea a Ungariei. Cred în echipa mea şi sunt de părere că România, chiar dacă nu e mult peste, e mai valoroasă decât Ungaria” a fost mesajul motivaţional al tehnicianului în vârstă de 42 de ani pentru căpitanul Marius Marin şi ceilalţi coechipieri ai săi.

„Briliantul” vrea că tricolorii să nu cedeze mijlocul terenului

„Briliantul” se aşteaptă la un duel pe viaţă şi pe moarte cu maghiarii şi afirmă răspicat că prima reprezentativă trebuie să evolueze inteligent şi să îşi drămuiască fiecare fărâmă de energie în aceste ultime două partide capitale din grupa de la EURO. Mutu vrea, de asemenea, ca România să aibă de partea sa posesia şi să controleze mijlocul terenului.

„Mâine trebuie să jucăm cu cap şi să dictăm ritmul meciului pentru a obţine toate cele trei puncte. Faptul că Ungaria îşi joacă ultima şansă la calificare face acest joc mai dificil pentr noi. Suntem conştienţi însă, în acelaşi timp, că o victorie ne-ar pune într-o poziţie favorabilă de a ajunge în primele opt echipe” a explicat selecţionerul naţionalei de tineret.

Mutu se aşteaptă la o Ungarie mult mai ofensivă

Chiar dacă maghiarii au suferit o înfrângere la scor în jocul de debut de la acest turneu final, cedând fără drept de apel în faţa campioanei europene din 2019, Germania (0 – 3), Adi Mutu e convins că gazdele vor arăta o nouă faţă în confruntarea de mâine seară, ce va debuta la ora 19:00. Briliantul e sigur că Ungaria nu se va mai închide, de această dată, în defensivă, ci va miza pe un fotbal orientat înspre atac.

„Nu mă voi lua după meciul lor cu Germania. Sunt sigur că, de această dată, vom vedea pe teren o altă echipă a Ungariei, mult mai periculoasă. Probabil că maghiarii vor avea o formaţie mult mai orientată înspre faza ofensivă” şi-a antenţionat Mutu elevii.