Evenimentul Zilei > Actualitate > Mutare de ultimă oră a lui Traian Băsescu! Ce vrea să facă după decizia ICCJ. Nu se împacă cu verdictul de turnător al Securităţii
Mutare de ultimă oră a lui Traian Băsescu! Ce vrea să facă după decizia ICCJ. Nu se împacă cu verdictul de turnător al Securităţii

Mutare de ultimă oră a lui Traian Băsescu! Ce vrea să facă după decizia ICCJ. Nu se împacă cu verdictul de turnător al Securităţii

Fostul președinte al României a primit miercuri verdictul cu privire la dosarul legat de colaborarea cu Securitatea. Curtea Supremă a respins apelul lui Traian Băsescu și a menținut decizia instanței de fond. Decizia nu a fost deloc pe placul fostului șef de stat, care precizează că nu se va opri aici, ci va merge mai departe, la CEDO.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a avut în urmă cu doar câteva minute o reacție virulentă cu privire la decizia Curții Supreme. Acesta susține că a luat „notă de decizie”, însă nu are de gând să renunțe. Va merge mai departe și își va căuta dreptatea la CEDO.

„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces.

Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris Traian Băsescu pe pagina personală de Facebook.

ICCJ a respins apelul lui Traian Băsescu

Miercuri, Traian Băsescu a aflat decizia ICCJ cu privire la dosarul în care este acuzat de legături cu fosta Securitate. În documentele depuse de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) se arată faptul că fostul președinte a furnizat informații prin care denunța colegi de facultate și de serviciu pentru presupuse ”activităţi potrivnice regimului totalitar comunist”. Mai mult decât atât, informațiile oferite erau și cu privire la intențiile apropiaților de a părăsi România.

Minuta ședinței ICCJ:

Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian.

Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: