Mureș: Scurgeri periculoase de combustibil. ISU intervine de urgență pentru prevenirea unei tragedii

ISU Mureș. Intervenție ăn gara Albești. Foto: ISU Mureș

Un incident grav a avut loc în județul Mureș, unde dintr-un vagon cisternă al unui tren de marfă a început să se scurgă benzină. Incidentul s-a produs în zona gării Albești Târnava, iar echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș au intervenit rapid pentru a gestiona situația. Scurgerea de combustibil a fost identificată la unul dintre vagoane, unde s-a constat lipsa unui robinet la o conductă de 50 mm.

Măsuri de siguranță și evacuări preventive

ISU Mureș a delimitat zona și a instituit un perimetru de siguranță de 200 de metri. Pentru prevenirea unui posibil incendiu, autoritățile au balizat zona și au început aplicarea unui strat protector de spumă. Preventiv, s-a luat decizia evacuării locuitorilor din zona de risc.

La locul incidentului acționează trei autospeciale de stingere, o autospecială CBRN (apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară), o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport roboți. Eforturile sunt susținute de echipaje suplimentare din cadrul ISU Sibiu și ISU Brașov, care au trimis autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Trafic feroviar blocat

Din cauza scurgerii de combustibil, traficul feroviar în zonă este întrerupt. Reprezentanții CFR au confirmat că două trenuri de pasageri, R 3536 și IR 10031, sunt blocate în stațiile din apropiere, iar alte tranzitul altor garnituri prin zonă va fi afectat până la remedierea situației.

„Scurgerea de combustibil a fost identificată la vagonul al patrulea al trenului de marfă nr. 66007002, aparținând SNTFM CFR Marfă SA. Deoarece în zonă circulația se desfășoară pe linie simplă, traficul este complet suspendat”, au precizat oficialii CFR.

ISU Mureş: Intervenţie a pompierilor în gara Albeşti. Foto: ISU Mureș

Mobilizare extinsă a ISU pentru prevenirea dezastrului

Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș și CFR acționează într-o situație dinamică, în care prioritatea este prevenirea unei explozii și minimizarea impactului asupra mediului și populației. Specialiștii din cadrul modulului CBRN analizează riscurile suplimentare, iar autospeciala pentru transport roboți este pregătită să intervină în cazul unui pericol iminent.

Intervenția rămâne în desfășurare, iar autoritățile își coordonează eforturile pentru a rezolva situația cât mai rapid și în siguranță.