Murăturile s-au înmuiat? Cele mai frecvente greşeli care duc la un eșec de proporții

Murături. Sursa foto. Pixabay

Murăturile de casă sunt ideale pentru mâncărurile grase pe care le mâncăm iarna. Din păcate nu le reușim de fiecare dată din cauza unor greșelile comune pe care ar trebuii să le evităm atunci când ne apucăm de treabă.

Murăturile ies perfecte dacă evităm să facem aceste greșeli

„Bon Appétit” a publicat o listă întocmită de editorul culinar Dawn Perry cu cele mai frecvente greşeli pe care le facem atunci când pregătim murăturille. Perry ne învață cum să le evităm atunci când le facem:

„Murăturile sunt despre oțet și sare, nu dulceață”, spune Dawn Perry, adăugând că nu este nimic în neregulă dacă adăugăm și zahăr, însă trebuie respectată cu atenţie reţeta deoarece unele reţete necesită mai mult de  ¼ de cană de zahăr. Deci, „saramura trebuie să fie sărată, nu siropoasă”.

Murăturile ies perfecte dacă evităm să facem aceste greșeli. Sursa foto: Pixabay

Cu cât mai mult oțet, cu atât mai bine

Dacă folosești doar oțet în saramură, va fi mult prea acră, avertizează Perry. Alegeți o rețetă în care se adaugă și apă. De asemeena, compoziţia pentru murături înseamnă mai mult decât apă, sare, zahăr sau oţet.

Practic ingredientele principale sunt sunt apa, sarea, zahărul sau oţetul, însă Perry crede că că ar trebui să existe și atfel de condimente în saramură.

„Semințele de muștar, boabele de piper și foile de dafin sunt clasicele. În ceea ce privește ierburile, nu te limita doar la mărar. Menta, busuiocul sau orice altceva din grădină va fi grozav. De asemenea, gândește-te de două ori înainte de a folosi oțet de vin roșu pentru a murături: vor deveni toate legumele roz.

Murăturile ies perfecte dacă evităm să facem aceste greșeli. Sursa foto: Pixabay

Murăturile vor fi reușite dacă procedați astfel:

Unele legume, cum ar fi morcovii crocanți și bamele, ar trebui să fie fierte puțin înainte de a fi puse la murat. Alte legume, cum ar fi dovleceii și castraveții, nu trebuie să fie gătiți din timp.

De asemenea, ar trebui să vă gândiți cu ce fel de fel de mâncare veți servi murăturile. Dacă veți dori salată cu de toate va trebui ca morcovii tăiați felii subțiri să-i murați cruzi. Dacă veți avea nevoie de murături întregi, mai ales de sărbători, va trebui să fierbeţi mai mult morcovii, ca să nu fie foarte crocanţi.

Este greșit să murați totul împreună

Trebuie să țineți cont de acest sfat: fiecare legumă trebuie murată cu acelaşi tip de legumă, altfel îşi vor schimba culoarea, chiar şi gustul. De exemplu, sucul lăsat de varza roşie sau de ceapa roşie nuanţează şi restul legumelor.

Legumele delicate precum ceapa și dovlecelul se vor mura mult mai repede decât legumele mai consistente, cum ar fi ridichile sau morcovii, afirmă Perry.

Un alt aspect important, nu-i nimic mai rău decât să tai legumele, să fierbi saramura, apoi să îți dai seama că nu ai saramură suficientă. Umpleți-vă vasul cu apă, apoi măsurați-l într-o cană gradată, spune Perry.

Murăturile sunt mai bine după mai mult timp

Din păcate, unii dintre noi începem să mâncăm  murăturile prea repede, afirmă Dawn Perry, avertizând totodată că ar fi bine să nu credem că murăturile vor fi gata în trei zile.

Unele se fac mult mai greu. Din acest motiv trebuie verificate din când în când. Mai mult, expertul atrage atenția că nu ar fi bine nici să le lăsăm prea mult, deoarece se vor înmuia și se vor acri, mai spune el, potrivit bonappetit.