Stațiunea Muntele Mic se află în județul Caraș-Severin, la o altitudine de aproximativ 1500-1550 de metri. Muntele Mic face parte din grupul muntos cunoscut sub denumirea de Munții Țarcu și se află în nord-vestul Carpaților Meridionali. Creasta cea mai înaltă a masivului Muntele Mic ajunge la 1806 metri.
În stațiunea Muntele Mic accesul cu mașina se face dinspre Caransebeș pe drumul județean până la Borlova de unde se poate lua telescaunul (3.5 km).
Fauna din Muntele Mic ar putea fi raiul vânătorilor
În zonă predomină pădurile de fag, molid. Acestea sunt preferate de turiștii care preferă drumețiile, fiind o oază de răcoare vara. În golurile alpine, de pe traseele turistice se pot admira pașunile pe care cresc plante cu flori cum sunt gențianele (care colorează peisajul cu un albastru-mov specific acestei specii de flori) sau smârdarul (care pe lângă calitatea sa de plantă medicinală, oferă turiștilor un peisaj magnific prin culoarea sa roșu puternic).
În arealul Muntelui Mic trăiesc ursul, lupul, căprioara, mistrețul, veverița, cocoșul de munte, capra neagră (zona masivului Tarcu). Datorită faunei din zonă, fondul de vânătoare esre diversificat și amatorii de vânătoare din țară și străinătate sunt interesați de aceasta zonă, dar nu există o bază materială suficient de dezvoltata pentru vânatoare.
Pescuitul, una din atracțiile depe Muntele Mic
O atracție turistică sunt atât apele curgatoare, cât și lacurile glaciare și artificiale. În râurile repezi, predomină păstravul indigen.
Lacurile nou construite, odata cu amenajarea barajului hidroelectrica Bistra - Poiana Marului, constituie o alternativă pentru turiștii iubitori de pescuit sau practicarea sporturilor nautice.
Sporturile de iarnă pot di practicate din noiembrie până în mai
Muntele Mic reprezintă una din zonele privilegiate din țara noastră, pentru că zăpada poate ramâne chiar și șase luni pe an.
Precipitațiile masive dinspre nord-vest, precum și temperaturile scazute înregistrate pe timp de iarnă fac posibilă practicarea sporturilor de iarnă din luna noiembrie pâna în mai.
Pârtiile de schi sau săniuș, drumetiile, plimbarile călare sau cu căruta, nordic walking, „foto hunting", cicloturism, enduroturism, excursii etnografice, plimbari cu masini de teren, zboruri cu parapanta, toate pot fi luate în seamă dacă ne gândim la o vacanță indiferent de anotimp, conform dailymagazine.ro.