Evenimentul Zilei > Politica > Mugur Cozmanciuc:
Mugur Cozmanciuc:

Mugur Cozmanciuc:

Zilele trecute am atras atenția cu privire la lipsa unei viziuni la nivelul Guvernului, o viziune integrată pe mai multe sectoare – păduri, ape, sol – pentru prevenirea producerii de inundații

Zilele trecute am atras atenția cu privire la lipsa unei viziuni la nivelul Guvernului, o viziune integrată pe mai multe sectoare – păduri, ape, sol – pentru prevenirea producerii de inundații. 

Am asistat încă o dată la o lipsa de comunicare între ministere pentru a lua măsuri orientate spre prevenție și protecție. Partidul Național Liberal cere Guvernului mai multă responsabilitate în gestionarea inundațiilor și mai mult respect pentru viața oamenilor.

În astfel de situații autoritățiile sunt cele care evacuează personele, care transmit cetăţenilor din zonele de risc ce au de făcut, care gestionează situaţia în permanenţă acolo. Solicit Guvernului să facă publică strategia și resursele bugetare pe care le-au folosit în prevenirea acestor inundații și aici nu mă refer la strategia de comunicare politică pentru alegerile prezidențiale.

De ce s-au făcut hărți de risc de milioane de euro, dacă nimeni nu se uită pe ele, nu s-au făcut instructaje, nu s-au aplicat măsurile care trebuiau luate în conformitate cu riscurile ce erau cunoscute de câteva zile, totul a rămas la sertar, muncă făcută de mântuială.

În continuare se merge pe actiuni de imagine de tipul ”door to door ” în satele inundate, politicieni filmați în zonele calamitate, care nu oferă un ajutor concret, în locul experțiilor, cei care trebuie să comunice opiniei publice care sunt cauzele

 CABINET PARLAMENTAR MUGUR

COZMANCIUC

www.mugurcozmanciuc.ro

și care sunt soluțiile.

Îmi doresc ca cetățenii să fie informați despre acţiuniile de prevenţie, dacă a existat o

golirea preventivă a barajelor şi preluarea undei de viitură acolo unde ea a venit, dacă

acest lucru era posibil sau nu.

În măsura în care suntem informați că inundațiile nu mai sunt ce au fost , eu sunt

sigur că din păcate nici miniștri nu mai sunt ce au fost odată!

 

 Mugur Cozmanciuc

Deputat PNL de Iași

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: