Evenimentul Zilei > Actualitate > MSG-4, cel mai nou satelit meteorologic european, a transmis prima sa fotografie a Terrei | FOTO
MSG-4, cel mai nou satelit meteorologic european, a transmis prima sa fotografie a Terrei | FOTO

MSG-4, cel mai nou satelit meteorologic european, a transmis prima sa fotografie a Terrei | FOTO

Cel mai recent satelit meteorologic geostaţionar al Agenţiei Spaţiale Europene, MSG-4, a transmis prima sa fotografie a planetei Pământ, scrie UPI.com.

Această imagine a fost captată de satelit cu instrumentul SEVIRI (Spinning Enhanced Visible and Infrared Imager), potrivit Agerpres.

Prima imagine a Pământului transmisă de satelit este o reuşită comună ESA, EUMETSAT şi industriei spaţiale europene, au transmis oficiali într-un comunicat de presă. 

Satelitul a fost lansat la jumătatea lunii iulie de agenţia europeană de sateliţi meteorologici, EUMETSAT, care colaborează cu Agenţia Spaţială Europeană. Gestionarea satelitului în faza iniţială a fost făcută de inginerii ESA, ulterior, la 26 iulie, coordonarea activităţii MSG-4 a fost transmisă EUMETSAT. 

Cu toate că satelitul a transmis prima imagine completă a planetei noastre, încă nu este pe deplin funcţional pentru a desfăşura întreaga arie de sarcini. Abia peste câteva luni satelitul va fi pe deplin operaţional, după ce se vor încheia cele şase luni ale primei faze de punere în funcţiune.