Mozilla vine cu un nou serviciu. Ne învață cum să folosim o adresă de e-mail falsă pentru a ne proteja identitatea

Mozilla vine cu un nou serviciu. Ne învață cum să folosim o adresă de e-mail falsă pentru a ne proteja identitateaSursa: Pixabay

Mozilla lansează un serviciu de protejare a identității prin ascunderea adresei de e-mail false. Serviciile, inclusiv Conectare cu Apple, Firefox Relay și Temp Mail, generează adrese de e-mail care vă pot ajuta să nu fiți urmărit.

Pentru a scăpa de urmărirea online, Firefox Relay vine cu un serviciu cere te poate proteja de mașinăria big-tech, introducând un nume fals pentru a împiedica companiile să te urmărească.

„E-mailul este una dintre principalele modalități prin care serviciile vă leagă identitatea între diferite site-uri și activități”, spune Justin Brookman, directorul politici de confidențialitate și tehnologie la Consumer Reports. Pe măsură ce internetul se îndepărtează de cookie-uri, urmărirea e-mailurilor poate deveni mai importantă pentru agenții de marketing, așa că e-mailurile false ar trebui să devină și mai utile în timp.

Firefox Relay permite utilizatorilor să folosească adrese false în locul propriei adrese de e-mail

Mozilla anunță Firefox Relay, un serviciu de alias-uri pentru e-mail, ce pot fi folosite în locul adresei personale pentru crearea conturilor online, înscrierea la newsletter și în alte activități online unde există suspiciunea că adresa de e-mail ar putea ajunge să fie folosită și în alte scopuri. Firefox Relay va avea o versiune gratuită și una care va costa, cel puțin în primă fază, un dolar pe lună.

Nu se va opri complet de urmărire, spune Brookman, „dar folosirea adreselor de e-mail false pentru afaceri diferite face un pic mai dificilă corelarea activității tale și, în unele cazuri, o va întrerupe complet.”

Utilizatorii care folosesc versiunea gratuită vor putea crea 5 alias-uri pe care să le folosească cum cred de cuviință. Versiunea disponibilă pe bază de abonament va oferi un număr nelimitat de alias-uri, un subdomeniu propriu (de genul yourdomain.mozmail.com), o limită de 150kb pentru atașamente și un panou de control de unde pot fi gestionate alias-urile.

Dacă sunteți utilizator Apple, puteți accesa un instrument încorporat care vă va ajuta cu alias-urile de e-mail

Când vă înscrieți cu o aplicație sau un site web compatibil, veți vedea butonul „Conectați-vă cu Apple”. Atingeți-l și vă puteți utiliza contul iCloud pentru a vă conecta în loc să creați un nume de utilizator și o parolă noi.  Dacă doriți, puteți partaja adresa dvs. de e-mail reală serviciului, dar mișcarea inteligentă este să utilizați o funcție numită „Ascunde e-mailul meu”.

Faceți aşa și Apple va genera o adresă de e-mail unică și aleatorie și o va distribui serviciului la care vă înscrieți. Companiile vor putea în continuare să vă contacteze - orice e-mail va fi redirecționate către căsuța dvs. obișnuită de e-mail - dar nu vor cunoaște adresa dvs. reală.

Conectați-vă cu Apple este un supliment excelent de confidențialitate pentru a vă păstra identitatea ascunsă de aplicații și o varietate de site-uri web. Nu trebuie să urmăriți e-mailurile false: Apple vă conectează informațiile atunci când vă aflați la ecranul de conectare. Puteți schimba e-mailurile pe care le-ați partajat și chiar să dezactivați redirecționarea e-mailurilor, astfel încât să nu primiți spam folosind setările de pe iPhone sau iPad sau de pe iCloud.com.

Apple spune că nu va citi conținutul din e-mailurile pe care companiile vi le trimit, în afară de filtrarea automată a spam-ului, relatează consumerreports.

 

Ne puteți urmări și pe Google News