Evenimentul Zilei > Horoscop > Motorul gravitațional stelar a fost amânat. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Motorul gravitațional stelar a fost amânat. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Motorul gravitațional stelar a fost amânat. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Poţi să cazi de acord şi să închei o alianţă cu cineva, în probleme de muncă. Eşti pe drumul cel bun, trebuie să laşi comoditatea şi probabil că poți reuşi ce ţi-ai propus!

Iată, din curierul de Bruxelles :

 

Comisia Europeană salută acțiunile serviciilor de streaming pentru a reduce presiunea pe infrastructura de internet. După discuții ample cu Netflix și YouTube, comisarul pentru piața internă, Thierry Breton a salutat angajamentul celor doi furnizori de streaming de a adopta măsuri în contextul creșterii accentuate de conectivitate datorată izolării la domiciliu a aproape 1 miliard de persoane pe mapamond.

În timpul unui appel video cu PDG Reed Hastings, Netflix a anunțat scăderea debitelor binare pe toate fluxurile din Europa pentru 30 de zile, reducând astfel traficul Netflix pe rețelele europene cu 25%.

Tot într-o convorbire video a comisarului european  cu PDG al Google, Sundar Pichai și cu PDG al You Tube, Susuan Wojcicki, YouTube s-a angajat să basculeze temporar tot traficul din UE la dimensiunile de bază. internetului în timpul crizei COVID19. Apreciez în cel mai înalt grad responsabilitatea celor două servicii de streaming. Urmărim împreună evoluția situației. Voi discuta, în continuare și cu alte servicii de streaming.

Comisarul european a recomandat platformelor de streaming să propună calitatea de bază a serviciilor, în locul rezoluției HD și să coopereze cu operatorii de telecomunicații.

În același timp, comisarul a încurajat utilizatorii să aplice parametri care reduc consumul de date, în special utilizarea de Wi-Fi sau o rezoluție inferioară pentru conținuturi.

Din răspunsul Comisiei la COVID-19 a făcut parte și organizarea, de către comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a unei videoconferințe cu directorii executivi ai companiilor europene de telecomunicații și ai GSMA – asociația operatorilor de telecomunicații mobile –  pentru a discuta despre reziliența rețelei și despre schimbul de metadate anonimizate cu scopul de a modela și anticipa propagarea virusului.

Comisarul a discutat și despre necesitatea de a proteja consumatorii cei mai vulnerabili, inclusiv microîntreprinderile și IMM-urile, care întâmpină dificultăți în a-și plăti facturile. Accentuând importanța telecomunicațiilor în aceste vremuri dificile, comisarul Breton a declarat: „Operatorii de telecomunicații joacă un rol esențial în ceea ce privește sprijinirea cetățenilor europeni și a întreprinderilor europene în această situație fără precedent. Toți sunt hotărâți să protejeze buna funcționare a internetului deschis, să monitorizeze și să prevină congestionarea rețelelor. Este o veste bună pentru toți europenii.”

Directorii executivi din domeniul telecomunicațiilor au salutat răspunsul pozitiv al furnizorilor de conținut la solicitarea Comisiei de a reduce presiunea asupra rețelei și au semnalat deja îmbunătățiri substanțiale. Discuția a abordat, de asemenea, necesitatea colectării de metadate mobile anonimizate pentru a contribui la analizarea modelelor de răspândire a virusului, într-un mod pe deplin conform cu GDPR și cu legislația privind confidențialitatea în mediul electronic. În plus, ambele părți au subliniat importanța protejării rețelelor împotriva atacurilor cibernetice și au convenit să continue discuțiile asupra diferitelor căi.

Deși, până în prezent, cererea uriașă de conectivitate la internet nu a provocat nicio congestie pe rețele, ca măsură de precauție, Comisia Europeană și organismul european de reglementare pentru comunicațiile electronice, BEREC au pus în funcțiune un mecanism de raportare special pentru a supraveghea  traficul de internet pe teritoriul fiecărui stat membru, pentru a putea răspunde la timp eventualelor probleme de capacitate.

Bun, se pare că se iau măsurile necesare, măcar în domeniul digital, dacă nu în cel medical și administrativ.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: