Francezul Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) care a plecat din prima linie împreună cu Maverick Vinales (Yamaha) și Valentino Rossi (Yamaha), a avut parte de o cursă excelentă, de la început, când a preluat conducerea și a rămas în frunte șase tururi.  A fost apoi depășit de Vinales, trecând pe locul doi în fața lui Valentino Rossi. Cu trei tururi înainte de finalul cursei, ”Doctorul” a forțat și a reușit să-i depășească pe Vinales și pe Zarco și părea că va câștiga cursa și va rămâne, în continuarea lider în clasamentul general. În ultimul tur, însă Vinales a profitat de o mică eroare a italianului și l-a depășit. Rossi nu a vrut să renunțe la victorie și cu puțin înainte de finalul cursei a căzut. 

Nici Marc Marquez nu a luat prea multe puncte în această etapă. El a trântit motocicleta cu 11 tururi înainte de final când se afla pe poziția a patra.

Pe podium la Le Mans au fost Meverick Vinales, Johann Zarco și Dani Pedrosa (Honda).

Vinales conduce acum și în clasamentul general, cu 85 de puncte, la 17 puncte în fața locului doi, ocupat de Dani Pedrosa. Rossi a căzut pe 3, cu 62 de puncte, iar Marquez e pe 4, cu 58 de puncte