Motive de bucurie pentru studenți. Din semestrul doi, bursele se dublează

Motive de bucurie pentru studenți. Din semestrul doi, bursele se dublează

Subvenția alocată de Ministerul Educației Naționale pentru constituirea fondului de burse și protecție socială va fi mai mult decât dublă. Creșterea va fi de la 83 lei pe lună la 201 lei

Practic, un student bursier ar trebui să încaseze, în semestrul al doilea, o sumă dublă şi încă puţin faţă de tranşa din primul semestru. Bursele de merit sau bursele sociale au reprezentat mereu un subiect controversat, cei mai mulți dintre tineri susținând că valorile burselor erau prea mici și abia le asigurau alimentația.

Cele mai mari venituri erau de 540 de lei

La Facultatea de Drept din Bucureşti, studenţii de la licenţă şi master puteau beneficia de patru burse în funcţie de rezultatele obţinute: de performanţă, de merit, de studiu şi socială.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai mare bursă, pentru rezultate uimitoare, era bursa de performanță, în valoare de 540 de lei/ lună, acordată pentru 12 luni. Următoarele valori sunt de 480 şi 420 lei, pentru bursele de merit şi studiu, acordate doar pentru 9 luni. Bursa socială era în valoare de 360 lei. Cu alte cuvinte, un student care beneficia de bursă socială va primi în semestrul doi aproximativ 720 de lei, față de 360 în semestrul întâi.

,,Este un moment istoric”

De la simplii studenţi la asociaţiile studențești, cu toţii salută noile măsuri care îi privesc şi consideră că acest moment este unul de referinţă pentru învăţământul superior.

FOTO: Valoarea burselor de la Universitatea București, înainte de creștere

„Este un moment istoric pentru studenți. Considerăm că această creștere a fondului de burse ar trebui să se reflecte în principal în bursele sociale. Desigur, ne dorim și ca gratuitatea pentru transportul feroviar să se acorde studenților cât mai facil, într-un mod cât mai puțin birocratic. ANOSR va continua să monitorizeze activitatea Guvernului României și implementarea asumărilor din campania electorală, dar și să vină cu propuneri constructive pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România” , spune Vlad D. Cherecheş, preşedintele ANOSR.