Moscova are un plan de ocupare a Republicii Moldova. Riscul pentru România este uriaș

Moscova are un plan de ocupare a Republicii Moldova. Riscul pentru România este uriaș Vladimir Putin și România Sursa foto: Facebook

Autoritățile din Republica Moldova confirmă declarațiile făcute de președintele Ucraine, Volodimir Zelenski, care susține că Rusia are un plan de acțiune de ajunge cu granița la râul Prut.

Președintele ucrainean a declarat azi, în Consiliul European, că Rusia are un plan de a ocupa total Republica Moldova și de a avea graniță directă cu România.

”Am interceptat planurile Rusiei de a distruge Moldova, de a distruge democrația moldovenească și de a stabili controlul asupra țării: imediat ce le-am interceptat, am avertizat-o pe președinta Maia Sandu și sunt sigur că și dumneavoastră ați fi făcut la fel”, a spus președintele Zelenski, în discursul său de la Consiliul European, șocând întreaga asistență.

Totuși, președintele Zelenski a mai spus că încă nu se știe dacă președintele rus, Vladimir Putin, și-a dat acordul pentru acest plant.

”Nu știm dacă Moscova a dat OK-ul pentru executarea acestui plan, care era foarte asemănător cu cel pus în aplicare pentru Ucraina”, a mai adăugat Volodimir Zelenski.

Republica Moldova confirmă planul rușilor

La scurt timp de la declarația făcută de președintele ucrainean, Serviciul de Informații și Securitate (SIS), din Republica Moldova, a emis un comunicat de presă prin care confirmă planul Rusiei de a distruge Republica Moldova.

„Urmare a declarațiilor Președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, Serviciul de Informații și Securitate confirmă recepționarea informațiilor respective de la partenerii noștri ucraineni. În același timp, menționăm că SIS desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere”, potrivit unui comunicat de presă”, afirmă Serviciul de Informații și Securitate.

Până în prezent, mai mulți spioni ruși infiltrați din timp, au fost neutralizați după ce au fost depistați ca având activități care vizau înlăturarea regimului politic de la Chișinău, ales democratic.

„În acest moment, nu putem oferi mai multe detalii, deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare. Asigurăm cetățenii Republicii Moldova că toate instituțiile statului lucrează în plină capacitate și nu vor permite realizarea acestor provocări”, mai susțin cei de la SIS.