Moscova ACUZĂ: Israelul a atacat baza aeriană siriană T-4. Acest lucru ar putea avea consecinţe GRAVE.

Forţele militare ruse au declarat că avioane israeliene au bombardat baza aeriană siriană. Donald Trump declarare că Damascul va plăti scump atacul chimic.

Armata Rusiei, care îl susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, a declarat că două avioane de război israeliene F-15 au bombardat baza aeriană siriană T-4. Ministerul Apărării din Rusia a anunţat că avioanele de război israeliene au condus atacurile din spaţiul aerian al Libiei şi că forţele militare siriene au doborât cinci din cele opt rachete lansate.

 

Presa de stat din Siria, care a citat o sursă militară, a confirmat informaţiile. „Agresiunea israeliană asupra aeroportului T-4 a avut loc cu ajutorul avioanelor F-15 care au lansat mai multe rachete din spaţiul aerian al Libiei”, a informat agenţia de stat SANA.

 

Iniţial, televiziunea de stat siriană a susţinut că Statele Unite sunt suspectate că s-ar afla în spatele atacului, după ce Trump a criticat dur atacul chimic asupra oraşului Douma, în urma căruia au murit 42 de persoane.

 

SUA au negat că ar fi implicate în atac şi Franţa a precizat, de asemenea, că forţele sale militare nu se află în spatele atacului.

 

Trump: „Animalul Assad”

 

O declaraţie comună a Societăţii Medicale Siriano-Americane (SAMS) şi a serviciului de apărare civilă care funcţionează în zonele rebele arată că cel puţin 49 de persoane au murit în atacul de sâmbătă seară din oraşul Douma, în timp ce alte surse afirmă că numărul deceselor este mult mai mare. De asemenea, sute de persoane au simptome specifice expunerii la substanţe chimice.

 

"Mulţi morţi, inclusiv femei şi copii, într-un nebunesc atac chimic în Siria. Zona este inaccesibilă, fiind blocată şi înconjurată de armata siriană. Preşedintele Putin, Rusia şi Iran sunt responsabili pentru sprijinirea lui Assad. Un preţ mare de plătit", a scris Trump pe Twitter.

 

El l-a numit pe preşedintele sirian "animalul Assad".

 

Ministerul rus de Externe a avertizat asupra oricărei acţiuni militare care se bazează pe "scuze inventate şi fabricate", spunând că acest lucru ar putea avea consecinţe grave.

 

Statele Unite au lansat anul trecut atacuri cu rachete de croazieră la o bază aeriană din Siria, ca răspuns la un atac cu gaz sarin din nord-vestul Siriei.

 

Consilierul pentru securitate internă şi contraterorism al Casei Albe, Thomas Bossert, a declarat că Statele Unite nu vor exclude un nou atac cu rachete.

 

Regimul sirian a fost acuzat de mai multe ori că a folosit arme chimice împotriva rebelilor, de la începutul conflictului din regiune.