Evenimentul Zilei > Politica > Moş Crăciun a ajuns la Neptun, la invitaţia jandarmilor care asigură protecţia preşedintelui ţării
Moş Crăciun a ajuns la Neptun, la invitaţia jandarmilor care asigură protecţia preşedintelui ţării

Moş Crăciun a ajuns la Neptun, la invitaţia jandarmilor care asigură protecţia preşedintelui ţării

Jandarmii Detaşamentului 5 Neptun, care execută în permanenţă misiuni de gradul zero pentru paza şi protecţia celor mai înalţi demnitari ai ţării, le-au făcut propriilor copii o surpriză uriaşă, în ajun de sărbători. Moş Crăciun a venit cu daruri, adus de o maşină de intervenţie, cu semnale acustice şi luminoase, care a frânat lângă heliportul unde aterizează, de obicei, elicopterul preşedintelui României.

Staţiunea Neptun, pustie în timpul iernii, s-a animat la sosirea lui Moş Crăciun .Zeci de copii ai jandarmilor din Neptun l-au ascultat fascinaţi pe Moş, i-au spus poezii şi i-au cântat colinde. Fiecare micuţ a primit darurile pe care le ceruse printr-o scrisoare trimisă Moşului prin intermediul părinţilor. Copiii au fost aplaudaţi şi felicitaţi de jandarmii detaşamentului, SPP-işti şi de oficialităţile oraşului Mangalia. La încheierea “misiunii”, Moş Crăciun a fost preluat de maşina de intervenţie, care a dispărut în viteză pentru a duce daruri altor copii.

 Şeful Detaşamentului 5 Neptun, colonel Adrian Chelu, coordonează subunitatea care asigură paza şi protecţia “obiectivului de maximă importanţă”, Complexul de Vile Neptun. Sunt imobilele în care se cazează, sub pază strictă, de la preşedintele ţării, primul ministru şi până la miniştri şi reprezentanţi ai Curţii Constituţionale. “Executăm, în permanenţă, misiuni de gradul zero. Nu am avut niciodată probleme” spune Adrian Chelu. Pentru jandarmii din Neptun, schimbarea preşedintelui nu înseamnă şi schimbarea misiunilor lor. „Noi ne facem treaba la fel de bine, oricine ar fi. Pentru asta suntem aici. Suntem militari”, a declarat pentru EVZ, Adrian Chelu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: