Cea mai dificilă activitate de "vânzări" din lume: mormonii cu caş la gură îşi rup tălpile în van

Cea mai dificilă activitate de "vânzări" din lume: mormonii cu caş la gură îşi rup tălpile în van

De la 20 de ani sunt trimişi prin lume de comunitatea din SUA. Nu reuşesc să facă prea mulţi prozeliţi dar se călesc pentru viaţă.

Sunt cu sutele prin România, tineri, cu caş la gură, în cămăşi albe şi cravate la gât, transpirând la 36 de grade şi tocind tălpile a nenumărate perechi de pantofi. Şi totul cam în van. Tinerii mormoni trimişi în România să facă prozelitism de ani de zile nu prea au succes. După atâtea eforturi, sunt numai 2.400 de români convertiţi, dar morala e alta: comunitatea puternică de peste Ocean îşi trimite tinerii într-un fel de misiune imposibilă pentru a-i pregăti pentru viaţă. "Buni conducători" şi "femei de calitate"

Cei şase misionari din Iaşi, veniţi din Utah şi Texas rup binişor pe româneşte şi nu se lasă descurajaţi. Din 1996 până în prezent, au convins doar 100 de ieşeni să-i urmeze în cea mai plictisitoare biserică din câte există în România. Nicio icoană viu colorată, nici odăjdii strălucitoare sau miros de tămâie, nici mătănii sau strigăte de rugăciune îndreptate către cer. Parfumaţi, bărbieriţi şi la costum, membrii masculini ai comunităţii mormone de la Iaşi învaţă "să devină buni conducători". Nubile, îngrijite sau cochete, membrele de sex feminin se pregătesc să devină "femei de calitate" pentru familie şi pentru Societatea de alinare, cea mai mare organizaţie a femeilor, cuprinzând peste 4 milioane de membri.

Iisus a fost în America

Ne puteți urmări și pe Google News

Gabriel Bunduc, preşe­dintele mormonilor de la Iaşi, spune, cu siguranţa credinciosului iluminat, că Iisus a fost în America. "Da, El s-a arătat nefiţilor, imediat după ce a fost răstignit. Nefiţii erau locuitorii Americii, urmaşi ai evreilor care au traversat apele spre ţară cu şase sute de ani înainte de naşterea lui Hristos".

În Cartea lui Mormon, cea mai de preţ scriere a mormonilor, stă revelat cum Dumnezeu a condus afară din Palestina un trib al casei lui Israel şi l-a trimis peste oceane până în ţara abundenţei şi făgăduinţei. Călătoria fantastică a evreilor, neînregistrată de nicio istorie universală şi desfăşurată cu o mie de ani înainte ca Cristofor Columb să descopere America, este crezută de cei 15 milioane de mormoni din toată lumea. O crede şi Petru, un ieşean din Păcurari, proaspăt convertit de 18 luni. "Demult căutam o biserică progresistă, căreia să îi dau a zecea parte din câştigul meu, cum zice la Scriptură, şi care să nu irosească zeciuiala de la mine", spune Petru. Comunitatea mormonă din România mai are mult până să devină "ţăruş", adică unitate formată din episcopii şi ramuri. Cada de botez e instalată dar n-are apă. Doar vreo 6 ieşeni pe an se lasă convinşi să devină mormoni

Mormonii au o ofertă aproape imposibilă: le cedezi 10% din venituri şi trebuie să crezi în căsătoria eternă

Sunt buni oameni de afaceri

Religia Mormonilor se extinde cu 1 milion de noi membri la fiecare trei ani. Mormonii deţin un număr mare în cadrul conducerii unor companii mari, inclusiv Marriott, American Express, Dell, Lufthansa, Fisher-Price şi Deloitte. Optimismul, sinceritatea şi valorile familiale pe care le promovează fac din ei buni politicieni. Averea bisericii este estimată la peste 30 miliarde de dolari. Fiecare mormon cedează bisericii 10% din câştigul său, anul trecut strângându-se circa 5 miliarde de dolari.

Seria "Twilight", alegorie mormonă

Există câteva reguli pe care mormonii destoinici le acceptă. Nu au voie să bea alcool, cafea, ceai negru, energizante, să fumeze sau să preacurvească. Inclusiv Jeffrey Francks, trimisul FMI în România, a fost nevoit să explice că religia sa nu-i permite să consume alcool, după ce a fost fotografiat într-o stare euforică suspectă, într-o întâlnire neprotocalară cu membrii guvernului. Mormonii îşi botează copiii după vârsta de 8 ani, considerând că Satan nu-i poate ispiti până la această vârstă. Pentru ei căsătoria este sfântă, continuând chiar şi după moarte. Aceasta e de fapt scânteia celebrei serii "Twilight", volume scrise de autoarea mormonă Stephanie Meyers.

CITIŢI ŞI:

  • 11 lucruri pe care nu le ştiai despre mormoni
  • ACASĂ LA MORMONI. Gemene identice căsătorite cu acelaşi bărbat