Morega este „uluit“ de faptele sale

Morega este „uluit“ de faptele sale

Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, este acuzat de dare de mită în dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au primit aviz din partea preşedintelui Traian Băsescu şi pentru anchetarea ministrului muncii, Paul Păcuraru, suspect de luare de mită.

Morega a venit ieri-dimineaţă la sediul DNA, unde a aflat de la anchetatori că s-a început urmărirea penală împotriva lui. „M-am declarat nevinovat pentru că am rămas uluit“, a declarat şeful liberalilor gorjeni imediat după întâlnirea cu procurorii. Avocatul său, Gheorghe Diaconescu, a adăugat că Morega urmează să revină la DNA pe 7 februarie, când va fi audiat. La rândul său, şi ministrul Paul Păcuraru este aşteptat săptămâna aceasta în faţa procurorilor pentru a fi înştiinţat oficial în legătură cu faptele pentru care este cercetat.

El a anunţat încă de vineri că a fost citat să se prezinte la DNA în cursul acestei săptămâni, dar nu a precizat ziua în care se va întâmpla acest lucru. În dosarul „Păcuraru“, procurorii DNA investighează o presupusă mită dată de Morega ministrului muncii prin intermediul unor contracte încheiate de o firmă a fiului acestuia din urmă, Mihnea Păcuraru, cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) şi Complexul Energetic Turceni, societăţi cu capital de stat. Contractele au fost semnate în vara anului 2007, perioadă în care Morega a fost desemnat de guvern ca reprezentant al statului în organismele de conducere ale celor două companii.

După audierea lui Morega, Paul Păcuraru a susţinut, ieri, că acuzaţia care i se aduce lui este aceea de luare de mită prin aprobarea tacită a unor posibile servicii oferite preşedintelui PNL Gorj. Ministrul muncii a mai spus că la dosar s-ar afla o înregistrare a unei convorbiri telefonice în care Morega îi spune: „Dacă băiatul dumneavoastră va trece prin Gorj, spuneţi-i să treacă şi pe la mine“. Păcuraru a mai afirmat că DNA îl acuză că nu a respins această propunere, pe care el a tratat-o drept „politeţe“. Demnitarul afirmă că, în afară de acest pasaj din înregistrarea telefonică, nu ar mai exista nimic altceva la dosar care să poată fi folosit împotriva sa.

Ne puteți urmări și pe Google News