16,17 mai

 

Morala mandarină, bună pentru zilele noastre. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 16 mai s-au născut Henry Fonda, Janet Jackson, Gabriela Sabatini, Pierce Brosnan, Bob Călinescu, Titus Popovici, Constantin Cubleşan, Ion Corvin Sângeorzan. Pe 17 mai s-au născut Ayatolahul Ruholah Khomeini, Jean Gabin, Enya, James Last, Virgil Ogăşeanu, Geo Dumitrescu.

 

În calendarul creştin ortodox, în cel popular, ieftin, sâmbătă 16 mai sunt Sfinţii Teodor cel Sfinţit, Isachie, Simeon şi Petru. Duminică 17 mai sunt Sfinţii: Ap. Andronic, Iunia, Nectarie şi Teofan. Nu ştiu dacă sunt toţi, „Vieţile Sfinţilor”, volumul cel scump, nu știu unde l-am pus la curățenia de primăvară.

 

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, sunt pline revistele mai mult sau mai puţin glossy, revistele de femei, de prostii drăguţe despre zodii. Care zodie ar fi cea mai bună la pat, cea mai bună în bucătărie, cea mai, cea mai! În niciun caz nu este astrologie, ci articole de la bigudiuri pentru zulufi, cu motivaţie astrologică. Nu ştiu cine le-a băgat în cap editorilor că femeile sunt proaste şi deci, trebuie să consume prostii! Dar de madam Maria Curie aţi auzit? Cea cu două premii Nobel, deşteaptă cât cuprinde. Oricum, este fapt dovedit, că femeile sunt la fel de inteligente ca bărbaţii, chiar dacă au cu două sute de grame mai puţin creier. Şi aici, ca în multe altele, conteză calitatea, nu cantitatea!

Cea mai inteligentă persoană din lume este o femeie, Marilyn vos Savant, din SUA cu un IQ de 228. Sigur, din considerente politice şi misogine Marilyn a fost egalată, corect politic, de un asiatic şi parcă de un european, cu motivaţia că scara deschisă Stanford-Bine de evaluare a inteligenţei nu este corect aplicată. Oricum, fac parte împreună cu Marilyn, parcă cu un an-doi mai mare ca mine, din acelaşi club: Mensa International şi nu îmi pasă ce spun psihologii şi psihiatrii despre scările de evaluare a inteligenţei. Cu acest comunist 2%. Pentru mine, ca şi pentru mulţi alţii Marilyn este cel mai inteligent om de pe Pământ. Adesea, psihologii, psihiatrii etc sunt mai nebuni decât proprii lor pacienţi, aşa că nu este bine să-i iei foarte în serios!

 

Totuşi, bănuiesc că nicio femeie nu ia de bun ce se scrie despre zodii în revistele de femei! Eu aşa sper.

 

Dar timpul mă presează, alte drumuri în noapte mă aşteaptă, au venit să mă ia în Țara Luanei, unde s-au petrecut minuni, zilele acestea, pe tăcute și fără reclamă, așa cum sunt minunile adevărate.

 

Ridicarea stării de urgență, de asediu de fapt, a fost sărbătorită în unele locuri cu petreceri cu manele, grătare și focuri de artificii. Și pe aici, în Prahova submontană. Dar a fost înlocuită cu starea de alertă. Când o să fie și starea normală? Dacă este după cum spun conspiraționiștii, peste o săptămână-două, hai o lună, guvernul acesta atât de inteligent și iscusit o să ne aresteze din nou la domiciliu pretextând o creștere a incidenței de coronaVIS. Numai radiția solară ne mai scapă de necaz, pentru că nu căldura omoară virusurile, microorganismele, în general, cum spuneau unii înțelepți la tv și în presă, ci radiațiile ultraviolete ale Soarelui. Ei, bătrânul și înțeleptul Rupert Murdoch, tatăl tuturor ziariștilor, are o vorbă, sau eu o am: ”… asta nu este ”fake news”, este ”fuck news”!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE