Monica Macovei: Traian Ungureanu nu a fost niciodată în grupul reformiștilor

Monica Macovei: Traian Ungureanu nu a fost niciodată în grupul reformiștilor

Monica Macovei susține că Traian Ungureanu nu a fost niciodată în grupul reformiștilor, el fiind mulțumit de felul în care funcționează PDL în acest moment.

”Traian Ungureanu n-a fost niciodată în acest grup. A fost pus de presă, n-a fost în acest grup. (...) Din câte am stat eu de vorbă cu Traian Ungureanu, el crede că partidul funcţionează bine aşa şi că numai aşa pot funcţiona partidele. Deci, în grupul reformiştilor suntem Preda, eu şi Sever Voinescu”, a declarat Macovei, joi seară, la B1 Tv.

Europarlamentul PDL s-a eschivat atunci când i s-a cerut un răspuns tranșant în privința apartenenței lui Traian Ungureanu la un grup din PDL. ”Nu pot să vă spun. Nu știu”, a spus ea.

Contactat de EVZ, Traian Ungureanu nu a vrut să comenteze declarațiile Monicăi Macovei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Limita ”nebuniei frumoase”

Monica Macovei consideră că o moțiune a reformiștilor la congresul din mai era un demers ”total nerealist”, în condițiile în care criteriile de integritate pe care le-a propus alături de Cristian Preda și Sever Voinescu nu au obținut decât trei voturi  din cele aproape 500 ale delegaților la Consiliul Național de Coordonare(CNC).

Vă aduceţi aminte acel CNC, acea sâmbătă neagră în care ne-au măcelărit cu domnul Blaga şi cu alţii, cu criteriile de integritate? Acolo am luat trei voturi, numai ale noastre, deci nu am luat nici un vot în plus de la nimeni. La Convenţia Naţională vin aceiaşi oameni plus câteva sute din acelaşi grup. (...) Deci, poți să încerci şi de zece ori şi să pici şi să te ridici cu fruntea sus şi să încerci încă o dată. Mi se părea, cum să spun, arăţi ca un idiot. Dacă ai văzut că n-ai luat un vot, de ce te mai duci? Adică e şi o limită a nebuniei frumoase. Era clar că este total nerealist”, a explicat Macovei.

Ea a precizat că Emil Boc, pe care îl susține la șefia partidului, a fost singurul care a votat pentru criteriile de integritate în ședința Colegiului Director de cu o seară înaintea CNC-ului.