Monica Macovei şi Sever Voinescu îl susţin pe Emil Boc la şefia PDL

Monica Macovei şi Sever Voinescu îl susţin pe Emil Boc la şefia PDL

"Blaga întruneşte aprecierea oponenţilor duri ai lui Traian Băsescu şi ai reformei. Nu voi vota cu nicio persoană care se bucură de simpatia echipei Voiculescu-Ponta-Antonescu", spune Macovei. "Mă pune pe gânduri entuziasmul cu care inamicii PDL îl susţin pe Vasile Blaga", susţine Sever Voinescu.

Monica Macovei şi Sever Voinescu se aliniază în spatele lui Emil Boc, pe care îl vor preşedinte la PDL pentru încă un mandat. Vasile Blaga este "descalificat" din cauza "simpatiei" şi "entuziasmului" cu care este susţinut de opoziţia condusă de Voiculescu, Ponta şi Antonescu. Emil Boc, "opţiunea raţională" a Monicăi Macovei

"Am să vă spun clar care este opţiunea mea raţională: voi vota cu domnul Emil Boc. (...)De ce pentru Emil Boc? Pentru că prin acest vot eu consider că votez pentru proiectul de modernizare a României, lansat şi promovat de preşedintele Traian Băsescu şi adus în practică prin guvernul Emil Boc", a spus europarlamentarul PDL Monica Macovei, la B1 Tv.

Dacă în privinţa reformelor promovate pe cale guvernamentală, Monica Macovei nu a avut de comentat decât că au fost şi unele greşeli şi erori de comunicare, în privinţa partidului ea crede că Emil Boc poate face performanţă de acum încolo, invocând retragerea de la guvern pe care acesta ar trebui să o facă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Emil Boc nu a făcut reformă în partid, cum n-a făcut nici domnul Blaga. Poate domnul Boc va avea timp să facă reformă în poartid. Este erodat ca premier şi cred că ar fi bine să avem un premier tehnocrat în acest moment economic al României", a spus europarlamentarul PDL.

Cât îl priveşte pe Vasile Blaga, contracandidatul lui Boc, Macovei spune că punctul slab al acestuia este simpatia de care se bucură din partea opoziţiei, fiind "într-un fel amicul" criticilor duri ai reformei.

"Blaga întruneşte aprecierea oponenţilor duri ai lui Traian Băsescu şi ai reformei. Nu e criticat niciodată de opoziţie, este într-un fel amicul lor. Eu nu voi vota cu nicio persoană care se bucură de simpatia echipei Voiculescu, Ponta sau Crin Antonescu", a mai spus Monica Macovei. <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/Ceazb2ua6Yc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Voinescu, pus pe gânduri de "inamicii PDL" care-l susţin pe Blaga

"Optând pentru Emil Boc optez pentru un parteneriat între PDL şi preşedintele Traian Băsescu. Mi se pare că Vasile Blaga sau mai puţin el cât susţinătorii săi l-au portretizat ca fiind stilul de conducător autoritar, cu pumnul în masă. A conduce un partid de 35% e altceva decât a conduce un partid de 7%. Un partid de 7% poate fi condus cu pumnul în masă, acum e nevoie însă de alt stil de a conduce şi Emil Boc a dovedit că înţelege acest lucru", îşi justifică opţiunea şi deputatul PDL Sever Voinescu.

El a comentat că niciuna dintre candidaturi nu-i provoacă "entuziasmul", însă este pus pe gânduri mai ales de sprijinul pe care opoziţia i-l oferă lui Vasile Blaga.

"Mă pune pe gânduri entuziasmul cu care inamicii PDL îl susţin pe Blaga. Ei au spus că proiectul lor politic este distrugerea PDL, iar dacă oamenii care vor să distrugă partidul îl susţin pe Vasile Blaga, pentru mine e o întrebare", a spus Voinescu. El a precizat că nu contestă faptul că Blaga este "un soldat credincios" al PDL, ci este mirat de "entuziasmul" cu care adversarii democrat-liberalilor "se bagă în viaţa partidului".