Monica Macovei, "femeia Europei"

Monica Macovei, "femeia Europei"

Fostul ministru al Justiţiei a primit, astăzi, această distincţie din partea unui juriu format din europarlamentari şi jurnalişti, anunţă RTV.

Monica Macovei a fost desemnată, la jumătatea lunii iunie, candidata României pentru acest premiu. Contracandidatele ei din România au fost Anamaria Marinca, actriţă din filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", Margareta Matache, activistă pentru drepturile minorităţilor, Iulia Motoc, expert în drept internaţional, şi Marta Petreu, profesor de filosofie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj.

Criteriile pe care juriul le-a avut în vedere au fost: activitatea dedicată promovării valorilor europene şi a rolului Europei în lume, angajament şi iniţiative personale pentru susţinerea procesului de integrare europeană sau iniţiative originale şi eficiente ale candidatei.

Monica Macovei a fost ministru al Justiţiei în perioada 2004-2007. Activitatea privind reformele în domeniul justiţiei şi luptei anticorupţie a fost foarte preciată de UE. În prezent, Monica Macovei este atât consultant special al premierului Republicii Macedonia pe probleme de combatere a corupţiei, cât şi expert al Comisiei Europene în domeniul pregătirii personalului de specialitate din ţările candidate ale UE în domeniul combaterii corupţiei şi reformei sistemului juridic.

Ne puteți urmări și pe Google News