Monica Iacob Ridzi, în anchetă parlamentară

Monica Iacob Ridzi, în anchetă parlamentară

Deputaţii au decis ieri înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să hotărască dacă va cere începerea urmăririi penale a ministrului tineretului, Monica Iacob Ridzi, pentru modul în care au fost cheltuiţi cei peste 600.000 de euro alocaţi Zilei Tineretului.

După ce Ridzi a cerut, de la tribuna parlamentului, să fie anchetată, decizia înfiinţării comisiei a fost luată cu 220 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi două abţineri. Deşi în final PDL a votat cot la cot cu PSD, PNL şi UDMR, democratliberalii au încercat iniţial să-şi convingă colegii că DNA cercetează deja cauza, demersul parlamentar fiind inutil. În cele din urmă s-a convenit că, dacă DNA anunţă că a deschis o anchetă, activitatea comisiei se va suspenda. Verdictul lui Boc: este nevinovată

Până să se ajungă la o concluzie în parlament, conducerea PDL a dat propriul verdict în cazul Monicăi Iacob Ridzi. „E nevinovată”, a concluzionat ieri premierul Emil Boc la şedinţa Colegiului Director al PDL. Ca să-şi convingă colegii, Boc a invocat „documentaţia” achiziţiilor publice suspectate, spunând că a văzut-o şi „nu e nimic în neregulă”. Şi ceilalţi PDL-işti au susţinut nevinovăţia ministrului tineretului, acordul pentru comisia de anchetă fiind justificat de faptul că „justiţia trebuie să-şi facă treaba”. Băsescu intervine   Fără a face vreo referire la Monica Iacob Ridzi sau la Nicoale Nemirschi, amândoi miniştri în atenţia anchetatorilor, preşedintele Traian Băsescu a precizat ieri, printr-un comunicat, că, în mo mentul în care instituţiile abilitate vor solicita urmărirea penală a unui ministru, îl va suspenda din funcţie. Până atunci însă, Coaliţia pentru o Guvernare Curată a cerut ieri demiterea miniştrilor tineretului şi turismului, acuzaţi de presă de alocarea preferenţială a banilor publici.

Ne puteți urmări și pe Google News