Monica Columbeanu şi-a recuperat fetița. Avocatul: "Irina este extrem de bucuroasă să îşi revadă mama"

Monica Columbeanu şi-a recuperat fetița. Avocatul: "Irina este extrem de bucuroasă să îşi revadă mama"

După mai bine de două ore de stat în faţa porţilor reşedinţei lui Irinel şi cu autorităţile şi legea de partea ei, Monica Columbeanu a reuşit să îşi recupereze fetiţa care i-a fost încredinţată prin hotărâre judecătorească.

Oamenii legii şi Monica au intrat în curtea reşedinţei omului de afaceri, după ce lacătele porţii au fost tăiate. După patru încercări eşuate de a-şi lua fiica, Monica a reuşit de această dată să intre în vila din Izvorani. Aceasta a alergat spre casa în care se afla Irina. Irinel Columbeanu a minţit atunci când a afirmat, în urmă cu o săptămână, că Irina are rubeolă şi că trebuie să stea izolată în casă până la vindecare. Medicul de pe ambulanţa sosită la Izvorani a consultat-o pe fetiţă şi a constatat că "Irina nu a avut niciodată rubeolă", potrivit cancan.ro. 17.23. Echipele de reporteri ai câtorva televiziuni au pornit într-o „cursă de urmărire” după mașina în care se află Monica și fiica sa. Din elicopterul Realității TV se vede cum mașina Antenei 3 încearcă să taie calea autoturismului, probabil pentru câteva cadre bune. 17.10. Monica a ieșit din casa de la Izvorani împreună cu fetița. S-au urcat într-o mașină și au pornit pe DN1, spre București. 16.09 - Executarea continuă. În cazul în care nu ar fi fost demarată procedura şi s-ar fi făcut ora 17.00, executarea ar fi putut fi amânată pentru o altă zi.  15.29 - Ionuţ Dojană, avocatul Monicăi, anunţă că aceasta urmează să iasă cu micuţa Irina. "Executarea este în curs. Fetiţa este extrem de bucuroasă să îşi vadă mama. A sărit la gâtul ei." Irina urmează să plece de la Izvorani cu maşina Salvării. Potrivit lui Dojană, Irinel s-a opus tot timpul executării silite şi chiar a încercat să ascundă copilul. 15.20 - Monica aleargă spre casa unde se află micuţa Irina. 15.17 - Un om al legii taie lacătele porţii de la vila lui Irinel. Poliţiştii, avocaţii Monicăi şi Monica au pornit spre casa lui Irinel. 15.09 - Oamenii legi se pregătesc să spargă porţile reşedinţei lui Irinel.

15.05 - Executorul judecătoresc iese din casa lui Irinel. "Nu vrea să predea copilul", spune aceasta. Acesta ar argumenta că o dă pe Irina doar executorului, iar obligaţia de încredinţare arată că trebuie să o dea doar mamei.  15.03 - Potrivit avocatului Monicăi, Irinel Columbeanu nu îl lasă pe executor să iasă din casă. De asemenea, omul de afaceri refuză să semneze procesul verbal. 14.57 - "Asistăm la o altă chiţibuşărie avocăţească la care a fost sfătuit domnul Columbeanu. Acesta spune că se supune executării sentinţei dar că o va preda pe Irina executorului "în braţe", ceea ce nu este nici posibil, nici legal", spune avocatul Monicăi, Ionuţ Dojană. În acest context, avocatul spune că urmează să fie finalizat procesul verbal care să ateste că Irinel se opune executării sentinţei şi, în maximum zece minute, se va trece la executarea în forţă a sentinţei. "Trebuie continuată executarea silită până la capăt", spune Ionuţ Dojană. Teoria potrivit căreia Irinel Columbeanu a încercat să anuleze procedura de executare silită încredinţând fetița executorului judecătoresc nu are fundament, susţin specialiştii chestionaţi de EVZ. Potrivit executorului judecătoresc Victor Şerban, copilul nu poate fi încredinţat decât părintelui, în acest caz Monica Columbeanu. „Conform legii, executorul doar mijloceşte predarea minorei punând în practică o sentinţă judecătorească. Este exclus ca un executor să preia minora. Obligatoriu ea trebuie încredinţată părintelui care a avut câştig de cauză în instanţă. Noi (executorii n.r.) doar asistăm această punere în practică a deciziei. Nu dărâmăm porţi şi nu ne atingem de copii sau de bunuri. Prin urmare, această teorie nu are fundament”, a explicat Victor Şerban. 14.47 - Executorul judecătoresc urmează să iasă afară şi să anunţe ce decizie a fost luată. Avocaţii Monicăi spun că mai sunt dispuşi să aştepte maximum jumătate de oră, după care vor trece la etapa următoare, executarea în forţă. Potrivit legii, executarea se poate amâna pentru o altă dată doar dacă Monica este de acord cu acest lucru. Potrivit avocatului Ionuț Dojană, „până la ora 19.00 (termenul limită până la care ar trebui să se desfășoare încredințarea) se pot întâmpla multe”. El nu exclude posibilitatea ca oamenii legii să taie porţile şi să spargă uşile pentru a o lua pe Irina. 14.37 - Pentru că nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Irinel, avocatul Monicăi Columbeanu, Ionuţ Dojană, a anunţat că se va recurge la preluarea forţată de custodie a micuţei Irina. "Aceasta va fi adusă în braţe până la poartă", a spus avocatul. Irinel a promis ieri că nu i se va împotrivi executorului judecătoresc. Astăzi, Monica stă iar la poarta vilei din Izvorani. În curte au fost primite doar autorităţile. Astăzi, în jurul orei 13.30, doamna Columbeanu a ajuns la reşedinţa din Izvorani a lui Irinel Columbeanu, pentru a-şi lua copilul încredinţat ei prin sentinţă judecătorească.

Doamna Columbeanu este însoţită de un executor judecătoresc, de reprezentanţi ai Protecţiei Copilului şi de avocatul său, Ionuţ Dojană. În fața reședinței lui Irinel Columbeanu sunt două mașini de poliție și o ambulanță. Până acum, a intrat în casă doar executorul judecătoresc, iar Monica așteaptă în continuare în fața porții, alături de avocat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ionut Dojană susține că Irinel Columbeanu se opune în continuare încredințării fetiței către Monica.

Într-o scrisoare trimisă presei, Irinel Columbeanu spunea că i-o va da azi pe Irina mamei ei, pentru că nu se poate opune executării judecătoreşti. Omul de afaceri a fost însă contrazis de tatlă lui care, într-o declaraţie acordată exclusiv "Evenimentului Zilei" a spus că "Monica nu va vedea copilul nu-şi va lua copilul nici de data asta".

După mai bine de un sfert de oră de stat la poartă, Monica Columbeanu nu a reuşit să pătrundă nici măcar în curtea vilei de la Izvorani. Aceasta aşteaptă ca avocatul lui Irinel să studieze actele emise de magistraţii Judecătoriei Buftea. Justiţia, DA, Irinel, BA

Monica Columbeanu a devenit o victimă a justiţiei supraaglomerate. Magistratul de la Judecătoria Buftea care a decis ca micuţa Irina să-i fie încredinţată Monicăi până la finalizarea procesului de divorţ şi a celui privind custodia a avut de judecat în doar câteva ore nu mai puţin de 130 de cauze.

Procesele s-au încheiat abia la 14.30, oră la care se termina şi programul de lucru cu publicul al instanţei. Practic, magistratul nu a putut redacta la timp soluţia pronunţată ieri, astfel că Monica şi executorul judecătoresc nu au putut intra în posesia documentului în baza căruia să poată sparge "blocada de la Izvorani".

Acum trei săptămâni, Tribunalul Bucureşti decisese definitiv că micuţa Irina trebuie să rămână în grija mamei sale până la finalizarea procesului de divorţ şi al celui de custodie, însă Irinel nu şi-a lăsat fosta soţie să intre pe domeniu. Totuşi, într-un comunicat de presă remis ieri, Irinel Columbeanu a arătat că nu se va opune "ca executorul să-şi ducă la îndeplinire mandatul".

Un nou filmuleţ marca "Irinel" cu micuţa Irina

Dacă justiţia se blochează, spectacolul televizat merge ca uns. Irinel Columbeanu a publicat ieri un nou filmuleţ în care fiica sa spune că nu îşi doreşte să stea cu mama ei. "Nu-mi place de ea. M-a bătut în America, şi aici m-a bătut. Când eram eu mai mică, nu bebeluş. Eu aveam doi ani şi mă duceam la grupa mică şi ea venea să mă ia şi când făceam prostioare ea mă bătea", povesteşte fetiţa.

REPORTAJ Tablou cu o vilă, ziarişti şi câini

Vreo 20 de maşini înţesate de reporteri, fotoreporteri şi cameramani, patru câini de talie mijlocie şi un câine enorm, corcitură de Husky, au aşteptat-o ieri pe Monica în faţa vilei de la Izvorani. În ultima vreme, adunările în faţa porţii mari de fier forjat tind să contureze o adevărată tradiţie.

Stau drept dovadă cutiile de cola, paharele de cafea, pungile de seminţe şi alte tipuri de ambalaje abandonate în faţa porţii vecine, mărturiile îndelungilor aşteptări ale "câinilor de pază ai democraţiei" şi, indirect, dovezi ale interesului publicului românesc faţă de "divorţul anului".

Monica a trecut din când în când pe aici şi a plecat repejor, fără fetiţă. Camerele au încercat să prindă o lacrimă, apoi s-au oprit, iar carele de televiziune au pornit în coloană pe drumul îngust, înapoi spre redacţiile bu cureştene.

O mărturisire: "Am început să-i visez noaptea"

Ieri, primii ziarişti au început să sosească în jurul orei 11.00, imediat după ce au aflat decizia instanţei. Până la 13.30, nu mai erau locuri de parcare decât departe de "punctul zero". Ploaia asta rece obligă pe toată lumea să stea în maşină. Dacă apare Monica, trebuie să alergi de-ţi iese sufletul până la poartă, pentru o biată poză, poate şi o declaraţie.

Câinele cel masiv conduce haita de maidanezi prin dreptul portierelor, ştie el ce ştie. Din când în când, câte un şofer le aruncă pe geam câte o bucată de covrig, iar jurnaliştii care au plecat la "vânătoarea de Columbeni" pe stomacul gol privesc scena cu o oarecare invidie.

Pe la 15.30, ploaia se opreşte şi presa iese la fumat. O domnişoară copleşită de un alt tip de nevoie vrea să bată la poarta lui Irinel pentru a rezolva problema, zice că are ea "ambiţia asta".

"Dacă era cald, să vezi dacă nu ieşea cu plajă şi grătar pe aici", e de părere un domn şofer, privind toată desfăşurarea de forţe. Nu e cald, iar oamenii sar de pe un picior pe altul. Altcineva face o mărturisire: "Am început să-i visez noaptea". Monica n-a trecut însă azi pe aici şi nici n-o să treacă.