Monede din sec. XVII, găsite sub podea de o familie din Anglia

Monede din sec. XVII, găsite sub podea de o familie din Anglia monede / Sursa foto: Facebook Poliția de Frontieră

Un tezaur de monede din secolul al XVII-lea găsit sub podeaua unei familii engleze s-a vândut la licitație cu 75.000 de dolari.

Peste 1.000 de monede, găsite sub podea

Robert Fooks a tăiat podeaua din beton a bucătăriei sale din West Dorset pentru a ridica tavanul. El a găsit peste 1.000 de monede de aur și argint îngropate la peste un metru adâncime.

Monedele din secolul al XVII-lea, care s-au vândut cu peste 75.000 de dolari la licitație, au fost probabil ascunse în timpul primului război civil englez.

Robert Fooks a început să lucreze în bucătăria sa veche de 400 de ani din West Dorset în octombrie 2019 cu un târnăcop și o lanternă. El și soția sa, Betty, săpau podelele pentru a adăuga înălțime încăperii. În timp ce săpa, Robert a găsit brusc un bol smălțuit plin de monede de aur și argint.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tezaur din timpul primului Război Civil

Betty a declarat pentru The Guardian: „Într-o seară, eram cu copiii și soțul meu, care săpa cu târnăcopul, când m-a sunat să-mi spună că a găsit ceva”. „A pus în găleată toate monedele”.

Robert Fooks a găsit peste 1.000 de monede din secolul al XVII-lea. Duke's Auctioneers a declarat că tezaurul de monede Poorton, numit după casa familiei Fooks, conținea „monede de aur James I și Charles I, jumătăți de coroană de argint; șilingi de argint și șilingi de șase penny Elizabeth I, Phillip și Mary”.

Pentru a fi examinate, monedele au fost trimise la British Museum. Acestea au fost ascunse între 1642 și 1644, potrivit experților. Acest lucru sugerează că cineva a ascuns monedele la South Poorton Farm în timpul primelor zile ale Primului Război Civil Englez (1642-1646).

Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

Primul Război Civil Englez a început în 1642, ca parte a Războaielor celor Trei Regate sau a Războaielor Civile Britanice. Susținătorii regelui Carol I și Parlamentul, care îl considerau prea puternic, s-au confruntat.

De ce au fost ascunse aceste monede

După război, regele Carol I a fost executat, iar fiul său, Carol al II-lea, a fost exilat, creându-se Commonwealth-ul Angliei, o republică de scurtă durată. În 1660, Carol al II-lea s-a întors în țară și a devenit rege, punând capăt republicii.

Din cauza Războiului Civil Englez, cercetătorii cred că monedele au fost ascunse sub casa din West Dorset. Susținătorii Parlamentului și ai regelui își confiscau adesea reciproc proprietățile, așa că oricine a îngropat monedele își proteja probabil bunurile.

Nu se știe cine a ascuns monedele și ce s-a întâmplat cu ele. Este posibil ca aceștia să fi fost împiedicați să se întoarcă pentru a revendica monedele, dar soarta lor este necunoscută.

„Dacă nu am fi coborât podeaua, ele ar fi fost încă ascunse acolo”, a spus Betty Fooks. „Presupun că persoana a vrut să le ia, dar nu a reușit”, potrivit allthatinteresting.com.