Momentul adevărului! Anunțul spitalului din Berlin privind diagnosticul lui Aleksei Navalnîi

Momentul adevărului! Anunțul spitalului din Berlin privind diagnosticul lui Aleksei Navalnîi

Spitalul Charité din Berlin a început de astăzi să-l trateze pe opozantul rus Aleksei Navalnîi.

„După ce vor finaliza examinările şi după ce se vor consulta cu familia, medicii vor face comentarii cu privire la boală şi următorii paşi de tratament. Examinările medicale vor lua ceva timp”, a comunicat spitalul din Berlin.

Aleksei Navalnîi e în comă de joi și a fost transportat astăzi cu un avion medical din orașul siberian Omsk în Berlin.

„Avionul cu Aleksei a decolat spre Berlin. Multe mulţumiri tuturor pentru sprijinul acordat. Lupta pentru viaţa şi sănătatea lui Aleksei abia a început şi mai sunt multe încercări de trecut, însă acum cel puţin a fost făcut primul pas”, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvântul a opozantului rus, Kira Iarmîş.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernul federal german „speră că tratamentele de la spitalul Charité vor duce la ameliorarea condiţiei sale de sănătate şi vor permite recuperarea totală” a lui Aleksei Navalnîi, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului federal german.

Aleksei Navalnîi se deplasa joi de la Tomsk, în Siberia, la Moscova, cu avionul, când i s-a făcut rău. Aparatul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk, în vestul Siberiei. Opozantul a fost internat la spital unde, intrat în comă, a fost plasat la reanimare sub respiraţie asistată.

Susţinătorii săi sunt convinşi că Aleksei Navalnîi a fost victima unei otrăviri o substanță pusă în ceai. Medicii ruşi de la spitalul din Omsk l-au diagnosticat însă cu o boală metabolică a cărei cauză este glicemia scăzută.

Mai multe țări europene au propus transferarea lui Navalnîi pentru a fi tratat în străinătate, dar medicul-şef de la Omsk a anunţat, inițial, că starea sa de sănătate este instabilă și, prin urmare, că nu va permite acest lucru.

Decizia a fost calificată de apropiaţii lui Navalnîi ca fiind de natură politică, şi nu medicală, urmărindu-se astfel ca otrava să iasă din corp şi să nu mai poată fi detectată.

 

Sursa: Agerpres