Evenimentul Zilei > EVZ Special > Moment istoric în Marea Britanie. A căzut și ultimul bastion în lupta contra COVID-19
Moment istoric în Marea Britanie. A căzut și ultimul bastion în lupta contra COVID-19

Moment istoric în Marea Britanie. A căzut și ultimul bastion în lupta contra COVID-19

În sfârșit și Irlanda de Nord relaxează restricţiile legate de coronavirus, rămase în vigoare de dinainte de Crăciun. E ultima zonă din Marea Britanie care recurge la decizia de relaxare.

Totuși, chiar dacă s-au scos multe restricții, spre deosebire de Scoţia, Ţara Galilor şi Anglia, distanţarea socială rămâne în vigoare în Irlanda de Nord. Aceasta înseamnă că oamenii nu au voie încă să se îmbrăţişeze cu prietenii apropiaţi sau rudele.

Dar, cel mai important, barurile, restaurantele şi cafenelele au voie acum să îşi servească clienţii în interior. În același timp hotelurile şi muzeele se pot de asemenea redeschide.

În ceea ce privește contactele între oameni, s-au stabilit următoarele reguli: șase persoane se pot întâlni în interior în case private, iar 15 persoane, în aer liber în grădini private. Totodată, până la 15 persoane pot participa la evenimente în interior, în timp ce 500 de persoane pot merge la evenimente în aer liber.

Guvernul nord-irlandez este cunoscut sub numele de Stormont Executive.  Deciziile sale sunt ghidate de propria echipă de sănătate publică, care este separată de celelalte trei provincii.

Încă există riscuri şi noi variante ale virusului

„Cetăţenii trebuie să fie în continuare foarte, foarte atenţi, în contextul în care încă există riscuri şi noi variante ale virusului‟ a declarat prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord, Michelle O’Neill.

Săptămâna trecută, Scoţia, Ţara Galilor şi Anglia au permis relaxarea unor restricţii similare.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat luni că pe 12 aprilie vor fi redeschise magazinele neesențiale, potrivit BBC Online.

Vor fi redeschise și barurile și restaurantele la exterior, sălile de sport și frizeriile, a declarat, într-o conferință de presă. Boris Johnson a promis că se va duce și el într-un bar să bea o bere.

Prima fază a ridicării restricțiilor s-a produs pe 29 martie, când a fost eliminată interdicția de a ieși din case pentru alte deplasări decât cele esențiale. Faza a doua prevedea inițial reluarea călătoriilor internaționale din 17 mai, dar Guvernul de la Londra a renunțat momentan la această măsură.

Boris Johnson speră că vor putea fi reluate călătoriile de la această dată, dar, deocamdată, le-a cerut britanicilor să fie prudenți și să evite cât mai mult și călătoriile interne. Totodată, el a cerut continuarea muncii de acasă pe cât posibil.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: