Evenimentul Zilei > Social > Mohammad Murad: „Evenimentul Zilei, ziarul care a început, odată cu mine, un drum de succes”
Mohammad Murad: „Evenimentul Zilei, ziarul care a început, odată cu mine, un drum de succes”

Mohammad Murad: „Evenimentul Zilei, ziarul care a început, odată cu mine, un drum de succes”

Anul 1992, când a apărut Evenimentul Zilei, este foarte important în viața mea. A fost anul în care am pornit la drum în afaceri. Am renunțat atunci, doar pentru câteva luni, ziceam eu, la calitatea de medic. Numai că businessul „m-a furat” și am făcut primul restaurant fast food, îl știe toată lumea, în Piața Victoriei.

A fost un mare succes. Nu făcusem niciodată așa ceva, nu avea nicio tangență cu activitatea mea, dar am simțit nevoia să venim cu ceva diferit. Exact cum diferit a apărut și ziarul Evenimentul Zilei, având un succes formidabil.

Este un ziar pe care îl cunosc foarte bine. Îl găseam în fiecare dimineață pe masă. Îl citeam. În fiecare zi avea surprize și subiecte foarte interesante. Spunea tot, într-un mod echilibrat și corect.

Pe vremea aceea erau ziariști care când scriau știai că scriu adevărul, nu pe lângă. Iar Evenimentul Zilei a continuat cu aceeași politică de echilibru, adresându-se unui target foarte interesant. De la omul simplu la mediul de afaceri, inclusiv cultura. Mă regăseam în el în multe subiecte.

Erau multe comentarii necesare, de care pe vremea aceea era nevoie de ele pentru a le explica oamenilor ce înseamnă democrație, ce înseamnă schimbarea politică de la comunism la capitalism.

Întotdeauna a avut ziariști de marcă, oameni care sunt capabili să transmită mesaje așa cum sunt ele.

În urmă cu 28 de anii nu mă gândeam că voi deveni un investitor puternic în turism. Nu am gândit niciodată așa. Dar acum, după atâta experiență, cred că dacă mă apuc de orice alt domeniu mi-aș putea atinge ușor scopul și aș ajunge numărul unu.

Am învățat foarte mult ce înseamnă viața, ce înseamnă business, ce înseamnă să fi aproape de oameni, încât să lucrezi în echipă. Nu mă gândeam că voi ajunge să vorbesc numai despre proiecte de milioane de euro. Eram modest în gândire, dar nu credeam că este foarte greu. Depinde de fiecare dintre noi și ce logică aplică.

Evenimentul Zilei este un ziar din puținele ziare de încredere. Nu există nimic ascuns în spatele celor scrise. Asta vă garantez, pentru că l-am urmărit. Îl citesc. Nu pot să neg faptul că am fost și atacat în anumite articole, dar într-un mod foarte corect.

Sper să-și păstreze întotdeauna echilibrul. Să meargă în continuare pe această linie, echilibrată, la distanță egală între oameni de afaceri, oameni care formează  societatea și conducerea politică a unui stat.

Acesta trebuie să fie scopul unui ziar în România și, momentan, nu sunt multe care au acest scop clar și bine definit.

La  mulți ani, ziariști!