Mobilizare pentru deschiderea generală a unui spital din București. Sute de paturi, goale

Mobilizare pentru deschiderea generală a unui spital din București. Sute de paturi, goale

Peste 300 de angajați ai unei mari unități medicale din Capitală solicită ca orice pacient să poată fi tratat.

Angajații Spitalului Colentina solicită, în cadrul unei petiții pe care au semnat-o, deschiderea unității și pentru pacienții care nu suferă de coronavirus. În acest moment, dintr-un total de 867 de paturi sunt ocupate mai puțin de 100. Aici sunt tratate persoane asimptomatice infectate cu coronavirus.

„În situaţia actuală, după depăşirea vârfului pandemiei, în care există o răspândire comunitară a virusului, când toate unităţile spitaliceşti ar trebui să fie capabile să gestioneze pacienţii suspecţi şi confirmaţi cu SARS-CoV2, blocarea globală a uneia dintre cele mai performante unităţi spitaliceşti multidisciplinare din Bucureşti este total lipsită de logică! Este evident, aşa cum a fost şi până acum, că pacienţii noştri nu pot fi preluaţi de alte spitale în aceste condiţii”, se precizează în petiția respectivă.

Românii au luat cu asalt Spitalul Colentina! Cozi interminabile de la primele ore ale dimineții

Stare de Urgență. Spitalul Colentina devine centru pentru pacienții cu coronavirus!

„Cu toate acestea, deşi spitalul a depus de o săptămână toată documentaţia pentru obţinerea avizului temporar de funcţionare, la Direcţia de Sănătate Publică (pentru a da posibilitatea şi celorlalţi pacienţi, de a se adresa spitalului, nu doar a celor COVID), eliberarea acestui document întârzie în mod nejustificat, invocându-se mereu alte pretexte”, avertizează angajații Spitalului Colentina.

Ne puteți urmări și pe Google News

„La declanşarea pandemiei cu coronavirus, am înţeles nevoia de a ne implica pentru salvarea vieţilor semenilor noştri care s-au îmbolnăvit; am răspuns imediat solicitării Ministerului Sănătăţii de a ne implica, în formula de spital suport COVID. Dar această participare nu se putea face decât în limitele expertizei noastre de specialitate (nefiind medici cu specialitate de Boli infecţioase), pentru a evita malpraxisul.”

Textul petiției semnate de aproximativ 300 de persoane mai menționează că: „Şi totuşi, pe lângă pacienţi cu probleme care ţineau de specialităţile noastre, am primit şi am îngrijit şi pacienţi asimptomatici, dar infectaţi cu SARS-Cov2. Am înţeles acest lucru ca pe o consecinţă a unei situaţii excepţionale, temporare, de urgenţă.

250 de medici, pentru formarea cărora s-a investit considerabil, se deprofesionalizează, fiind forţaţi să lucreze într-un domeniu în care nu sunt specializaţi, confruntându-se cu nemulţumirea pacienţilor asimptomatici (şi a familiilor lor), internaţi în spital doar pentru izolare, pe care cei mai mulţi o consideră nejustificată.”