Evenimentul Zilei > Social > „Moartea pentru patrie”, premieră la Teatrul de Artă Bucureşti
„Moartea pentru patrie”, premieră la Teatrul de Artă Bucureşti

„Moartea pentru patrie”, premieră la Teatrul de Artă Bucureşti

La Teatrul de Artă Bucureşti se anunţă în această seară, de la ora 20.15, premiera celei mai recente producţii proprii, „MOARTEA PENTRU PATRIE”, sub semnătura lui Alexandru Maftei.

Textul lui Mihai Ignat a fost nominalizat la UNITER, la secțiunea „Cea mai bună piesă românească a anului", în anul 2009, iar povestea din piesă urmărește destinul locuitorilor a trei apartamente dintr-un bloc – un tânăr reîntors din străinătate, obligat să trăiască în acelaşi apartament cu bunicul senil, o familie atinsă de rutina vieţii de zi cu zi, cu o fiică de 18 ani, şi amanta tatălui acesteia… În centrul poveştilor acesteia încrucişate stau lupta pentru supravieţuire, generată, ironic, de absenţa unui loc de parcare sau, dramatic, de absenţa unei case,  dar şi ruptura dintre mentalitatea copiilor şi cea a părinţilor, refuzul valorizării normalităţii domestice, spaimele provocate de uitarea trecutului sau de degradarea prezentului. De fapt, tema fundamentală a piesei este aceea a spaţiului vital, devenit o reală şi profundă problemă în condiţiile unui trai urban care duce, paradoxal, la opusul comuniunii, la izolare şi nepăsare.

Aflat la graniţa dintre drama domestică şi comedia absurdă, spectacolul încrucişează destinele personajelor principale, care, în ciuda diferenţelor, au în comun lupta pentru supravieţuire, înţeleasă şi manifestată diferit.  Veţi avea bucuria să vă întâlniţi cu actorii Constantin Cojocaru, Lucian Ifrim, George Constantinescu, Paula Chirilă, Dana Voicu şi Ruxandra Hule, în spectacolul regizat de Alexandru Maftei.

Dragoste, trădare, violență, inocență și uitare. Destinele locuitorilor a trei apartamente dintr-un bloc care se întrepătrund într-o disperată luptă pentru supraviețuire urbană pot fi urmărite şi mâine seară , 24 octombrie, şi pe 31 octombrie, tot de la ora 20.15.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: