Evenimentul Zilei > Social > Moarte suspectă la bordul unei nave străine din portul Constanța
Moarte suspectă la bordul unei nave străine din portul Constanța

Moarte suspectă la bordul unei nave străine din portul Constanța

Polițiștii Secției Maritime investighează cauzele care au dus la decesul unui marinar georgian acostat cu nava în portul Constanța. Medicii români au stabilit diagnosticul prezumtiv de moarte suspectă însă abia astăzi, în urm anecropsiei, se va stabili cauza morții navigatorului străin.

Tragedia a avut loc, seara trecută, în jurul orei 19,30, când autoritățile portuare române au fost alertate de comandantul navei Rusen Mete, sub pavilion Sierra Leone, să intervină pentru salvarea căpitanului secund, în vârstă de 66 de ai, cătuia i se făcuse rău, bănuind că este vorba de un infract. Nava “Artemis” a Agenției Române de Salvare Vieți Omenești pe Mare (ARSVOM) a fost trimisă în rada interioară a portului, unde era acostat cargoul, dar până să ajungă acolo, bărbatul decedase. Trupul marinarul a fost adus cu nava ARSVOM în dana 12 a portul Constanța.

După constatarea decesului de către medicii de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, a fost stabilit diagnosticul prezumtiv de moarte suspectă, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu.Trupul neînsufletit a fost transportat la Morga Cimitirului Central Constanţa pentru efectuarea necropsiei. Cauza exactă a decesului și împrejurările în care marinarul georgian și-a pierdut viața vor fi stabilite, după efectuarea necropsiei, de către polițiștii Secției Transporturi Maritime Constanța.

Nava Rusen Mete, sub pavilion Sierra Leone, a sosit, la balast, în data de 3 ianuarie în portul Constanța, având un echipaj format din 22 de marinari. A acostata în dana 46 pentru a încărca grâu. În data de 5 ianuarie, după ce a încărcat 9500 tone de grâu, a părăsit dana, dar din cauza unor probleme la motorul principal a ancorat în rada interioară a porului Constanța, pentru reparații. Seara trecută, la ora 19,30 comandantul a solicitat autorităților portuare române asistență medicală pentru secund. Bărbatul a murit însă până la sosirea navei de salvare, care a preluat trupul neînsuflețit pentru a-l duce la mal. Astăzi dimineață, la ora 3:00, cargoul Rusen Mete a părăsit portul Constanța cu destinația Istanbul.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: