Tânărul, cunoscut cu antecedente medicale, a avut un conflict cu un coleg de celulă, dar niciunul dintre cei doi deţinuţi nu a dorit să depună reclamaţie pentru incident. 

La o oră şi jumătate după ce au fost separaţi, tânărului i-a venit rău, iar personalul medical al Penitenciarului Tichileşti a intervenit pentru acordarea primului ajutor, acesta fiind dus la cabinetul medical. 

"S-au efectuat manevrele de resuscitare de către personalul medical aflat în serviciu, iar concomitent a fost solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanţă prin Serviciul Unic de Urgenţă 112. Pacientul a fost preluat de echipajul ambulanţei. În ciuda eforturilor depuse de personalul medical, a fost declarat decesul persoanei în cauză. Menţionăm faptul că persoana internată se află în evidenţele medicale cu o serie de afecţiuni", se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Penitenciarul Tichileşti. 

Deţinutul se afla în Penitenciarul Tichileşti pentru o perioadă de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. 

"În conformitate cu prevederile legale, au fost anunţate conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, Poliţia, Serviciul de Medicină Legală, judecătorul de supraveghere a executării măsurilor educative privative de libertate, precum şi familia persoanei internate", se mai arată în comunicat.