Mitul celor opt ore de somn, demontat. Oamenii de știință au dezvăluit numărul exact de ore de somn necesare pentru a reduce cu o cincime riscul de depresie.
Mitul celor opt ore de somn, demontat. Au fost dezvăluite orele exacte de odihnă. Cei care dorm în mod regulat între șapte și nouă ore pe noapte își reduc considerabil șansele de a suferi de depresie.
Între șapte și nouă ore de somn pe noapte vă reduce cu 22% șansele de a suferi de aceasta. Iar cei care au menținut întâlniri cu prietenii au avut un risc cu 18% mai mic de a suferi de această afecțiune. Asta arată cercetările Universității din Cambridge.
Mitul celor opt ore de somn, demontat. Au fost dezvăluite orele exacte de odihnă
Profesorul Barbara Sahakian, de la Universitatea Cambridge, a vorbit despre acest studiu major, realizat pe aproape 290.000 de persoane.
„Deși ADN-ul nostru - mâna genetică pe care am primit-o - ne poate crește riscul de a suferi de depresie, am arătat că un stil de viață sănătos este mai important”.
Un alt studiu a arătat că nopțile pierdute cresc riscul de diabet cu 19%. Studiul a urmărit tiparelor de somn a 64.000 de asistente medicale. Experții în materie de somn au împărtășit recent câteva sfaturi de top pentru a vă asigura că aveți o noapte odihnitoare. Acestea includ limitarea cofeinei și a alcoolului înainte de culcare. Deoarece pot „crește anxietatea și împiedica somnul” dacă sunt consumate târziu.
Sursa foto: Pixabay
„Consumul de băuturi alcoolice aproape de ora de culcare poate crește, de asemenea, ritmul cardiac, ceea ce vă va ține treaz. Cel mai bine este să bei multă apă pe parcursul zilei. Însă dacă bei prea multă apă înainte de culcare ar putea însemna și o creștere a numărului de ieșiri la toaletă. Ceea ce îți va perturba și somnul, așa că este important să găsești un echilibru corect”. Este sfatul unui expert de la SleepSeeker.
Sfaturi pentru a avea un somn liniştit
Controlul luminii, al temperaturii și al sunetului ar putea fi cheia pentru a ține grijile la distanță și pentru a putea dormi toată noaptea. De obicei, cu cât spațiul de dormit este mai întunecat, mai răcoros și mai liniștit, cu atât aveți mai multe șanse să dormiți.
Dar fiecare persoană este diferită, așa că aflați ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră. A face o baie sau un duș relaxant poate ajuta. De exemplu la scăderea temperaturii corpului, așa că încercați să faceți aceste lucruri chiar înainte de culcare și vedeți dacă vă ajută.