Evenimentul Zilei > Politica > Mitropolitul Banatului, internat la ATI
Mitropolitul Banatului, internat la ATI

Mitropolitul Banatului, internat la ATI

Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae a fost internat marți într-un spital din Timișoara din cauza unor probleme de sănătate. El este în vârstă de 90 de ani și suferă de ani buni de diabet, având și probleme cardiace.

Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu, în vârstă de 90 de ani, este cel mai longeviv ierarh al Bisericii ortodoxe Române. El a fost internat, marți, la secția ATI a Institutului de Boli Cardiovasculare, în urma unei hipoglicemii făcute pe fondul unei răceli acute.

Cel mai longeviv ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae, în vârstă de 90 de ani,  a fost internat, marți, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. 
”Azi de dimineață, pe fondul aceste răceli și a diabetului, Mitropolitul nostru a făcut această criză de hipoglicemie și a fost internat imediat. Mulțumim și pe această cale echipajului SMURD care foarte prompt a venit și l-a preluat, și doctorului Constantin Luca, specialistul care se ocupă de ÎPS Nicolae. De la acesta am aflat că Mitropolitul nostru este în parametrii fizici normali, a luat și prânzul, în jurul orei 13,00, e conștient și comunică. Prea Fericitul Daniel, Patriarhul BOR a fost informat  de starea sa și l-a sunat pe ÎPS. PS Paisie este alături de dânsul, maica Mihaela e în permanență lângă el, iar noi, ceilalți, preoți și credincioși, ne rugăm bunului Dumnezeu  să îl însănătoșească și să îl întoarcă grabnic alături de noi”, ne-a spus părintele vicar Ionel Popescu.  

Potrivit medicilor starea pacientului este bună. El va mai rămâne internat sub supreveghere medicală câteva zile, medicii declarându-se optimiști în privința recuperării rapide a acestuia.

ÎPS Nicolae Corneanu s-a născut in data de 21 noiembrie 1923, la Caransebeș, județul Caraș-Severin, într-o familie de preoți. S-a călugărit la Mănăstirea Cernica de lângă București în anul 1961 și și-a păstrat numele de Nicolae. În data de 17 februarie 1962 a fost ales de către Colegiul Electoral al Patriarhiei Române ca Mitropolit al Banatului.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: