Mai multe personalități din interiorul PSD au anunțat că mitingul de susținere din București nu va mai avea loc în luna iunie, având în vedere acțiunile recente luate de Iohannis, conform B1.ro.

 

„Pentru a avea referendum în luna iunie, trebuia ca legea referendumului să fie promulgată. (Reporter: În aceste condiţii, mitingul PSD va mai avea loc?) Păi, eu cred că nu. Ne doream să fie în acea perioadă de 30 de zile cât dura până la organizarea referendumului, dacă noi nu avem o lege, despre ce discutăm?”, a declarat deputatul social-democrat Florin Iordache.

Chiar dacă ultimele declarații ale lui Iohannis anunță o întârziere pentru organizarea referendumului, PSD nu va renunța la această acțiune.

„Ca referendum, chiar dacă nu s-ar putea în luna iunie, cum Partidul Social Democrat a luat decizia să facă referendumul pentru familie, sunt convins că dacă nu, îl vom face în toamnă. Nu renunţăm la acest lucru, asta e important”, a afirmat vicepreședintele PSD Paul Stănescu.

Sâmbătă, Iohannis și-a vociferat nemulțumirea privind legea referendumului. „Nu sunt mulţumit cu anumite aspecte care apar în această lege şi o voi trimite Curţii Constituţionale”.

În urmă cu doi ani, Coaliția pentru Familie reușea să strângă trei milioane de semnături pentru a schimba definiția constituțională a familiei. Propunerea înaintată ar conține explicit sintagma „uniunea dintre un bărbat și o femeie”.