Evenimentul Zilei > Actualitate > Miting Diaspora. Se cere o EXPERTIZĂ a gazelor folosite de jandarmi. Sute de PLÂNGERI PENALE până acum
Miting Diaspora. Se cere o EXPERTIZĂ a gazelor folosite de jandarmi. Sute de PLÂNGERI PENALE până acum

Miting Diaspora. Se cere o EXPERTIZĂ a gazelor folosite de jandarmi. Sute de PLÂNGERI PENALE până acum

O expertiză a gazelor lacrimogene folosite de jandarmi la protestul din 10 august a fost solicitată de către procurorii militari, informează Parchetul General.

Aceeași instituție precizează că până vineri au fost înregistrate, în total, 705 plângeri penale, în legătură cu mitingul diasporei.

„În urma activităţilor desfăşurate până astăzi, 24 august 2018, în cauza aflată pe rolul Secţiei parchetelor militare având ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestaţiei din Piaţa Victoriei din Bucureşti, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 705”, anunță Parchetului General, potrivit Mediafax.

Totodată, procurorii militari au solicitat o expertizare fizico-chimică a substanțelor pulverizate de jandarmi pe 10 august.

„Totodată, în cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize fizico-chimice asupra substanţelor cu efect iritant – lacrimogen existente în muniţia şi în recipientele ridicate de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, de către experţi din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice”, mai precizează Parchetul General.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: