Reprezentaţii organizaţiilor de presă au venit pregătiţi cu pancarte cu sloganuri ca „I love Hungarian free Press” („Iubesc presa liberă din Ungaria”) sau ”Jos cenzura presei din Ungaria” şi au manifestat cu banderole cu steagul ungar în piept şi ziare pe care scria în limba maghiară pe prima pagină „Lăsaţi presa să fie liberă”. Din sediul ambasadei n-a ieşit nimeni să stea de vorbă cu protestatarii pentru că angajaţii nu erau la muncă, fiind ziua maghiarilor.
Cei prezenţi cred că protestele organizate în această după-amiză în şapte oraşe simultan pot schimba intenţile parlamentului ungar. „După primele proteste care au avut loc la Budapesta şi în diverse oraşe din Europa guvernul ungar a făcut un pas înapoi. A fost de acord să modifice Legea Presei, dar a făcut-o într-o măsură nesemnificativă. A fost mai mult o ajustare, dar nu de conţinut, ci de suprafaţă”, spune Salamon Marton, reprezentant al presei maghiare din România.
El a adăugat că „autoritatea media care se înfiinţează prin această lege a presei poate pedepsi pe baza unor noţiuni ambigue şi pedepsele asta sunt foarte mari, de ordinul a câtorva sute de mii de euro ceea ce poate să desfiinţeze un organ de presă.”
Organizaţiile din România au realizat acest protest în primul rând în semn de solidaritate cu ziariştii unguri, dar şi pentru că această lege înseamnă „un suport în retorica parlamentarilor noştri care spun – Iată că şi în Italia şi în Ungaria se poate -. Aceste argumente pot să convingă nişte persoane care nu ştiu despre ce este vorba”, spune Mircea Toma care a stat în mijlocul protestatarilor pe toată perioada mitingului.   
Legea supune presa scrisă, audiovizuală şi electronică unui control politic specific regimurilor totalitare.
Manifestaţia a avut loc în faţa Ambasadei Ungariei din Bucureşti (strada str. Dimitrie Gerota nr. 63-65).
Parlamentul European a adoptat pe 10 martie o rezoluţie care cere guvernului ungar să abroge şi să nu aplice legea sau elementele acesteia care sunt considerate incompatibile cu Tratatele UE, Carta Drepturilor Fundamentale şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.
Mitinguri de protest faţă de legea presei din Ungaria s-au desfăşurat simultan la Budapesta, Berlin, Frankfurt, New York, Debrecen, Gyula, Bucuresti. Participanţii susţin manifestul societăţii civile maghiare (vezi textul manifestului AICI).
La manifestaţie au participa reprezentanţi ai Fundaţiei Free Press Romania, ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, Convenţiei Organizaţiilor de Media – prin Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigaţie, Asociaţia Profesioniştilor din Presa Cluj, Asociaţia Editorilor de Presă OnLine, Uniunea Ziariştilor Profesionişti, Asociaţia Femeilor Jurnalist-Ariadna -, Centrul pentru Jurnalism Independent şi MediaSind.