Evenimentul Zilei > Justitie > MITĂ pentru angajare la SRI. Un escroc a fost ARESTAT pentru trafic de influență
MITĂ pentru angajare la SRI. Un escroc a fost ARESTAT pentru trafic de influență

MITĂ pentru angajare la SRI. Un escroc a fost ARESTAT pentru trafic de influență

Un individ a fost arestat și trimis în judecată după ce a cerut peste 35.000 de lei de la două persoane cărora le-a spus că „are pile” la Serviciul Român de Informații (SRI) - Argeș și, prin relațiile sale, poate facilita angajarea în cadrul serviciului secret. Bărbatul a fost prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA). Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a întocmit rechizitoriul pe numele escrocului, aflat în arest preventiv, și au dispus trimiterea acestuia în judecată.

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a întocmit rechizitoriul şi a dispus, săptămâna trecută, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă, faptă  prevăzută şi pedepsită de art. 291 C.P., transmite DGA.

Cercetările în acest caz au fost efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Anchetatorii transmit că, în perioada 2014-2015, individul a pretins si primit de la două persoane, denunțătoare în cauză, suma totală de 37.500 lei. În schimbul banilor, escrocul le-a promis că, prin intermediul unor cunoştinţe ale sale din cadrul SRI Argeş, îl va angaja pe unul dintre denunțători în cadrul serviciului secret.

Sătui de promisiuni, cei doi bărbați care i-au dat banii escrocului au făcut denunțuri la DGA. Astfel, ofițerii anti-corupție i-au „aranjat” un flagrant escrocului care a fost prins în timp ce mai primea o tranșă din benii ceruți pentru presupusa angajare la SRI. Pe 16 septembrie, judecătorii  Tribunalului Dâmbovița au decis emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile. Pe 17 septembrie, lucrătorii DGA au efectuat o percheziție la domiciliul individului.

În baza probelor și a mărturiilor celor doi bărbați păcăliți, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată a escrocului pentru trafic de influență.