Popcornul rămâne liderul alimentelor consumate după masă, în timpul vizionării unui film sau privitului la televizor. Persoanele aflate la dietă nu ar trebui să-l ocolească.
Popcornul un „fel de mâncare principal” ideal, pentru că este mai sățios decât alte gustări și nu se bazează pe procedeul de prăjire al mâncării. De asemenea, poate fi preparat de la zero în câteva minute, fără alte echipamente speciale în afară de o oală mare, și îl puteți aromatiza în orice fel doriți.
Popcornul este mult mai sănătos decât se crede
Nu este necesar nici să păstrați seara popcornului pentru o ocazie specială. În timp ce puteți asocia cu siguranță popcornul cu o seară de vizionare a unui film, nu există nicio lege care să vă interzică să faceți popcorn la cină ori de câte ori momentul vi se pare potrivit. Nu vă împotriviți sentimentului.
Popcornul este o cereală integrală neprocesată. De fapt, combinația dintre un miez de amidon în interiorul unei coji exterioare fibroase este cea care face popcornul să explodeze. Este, de asemenea, bogat în fibre, conținând aproape 4 grame per porție de 4 cești, și conține o cantitate semnificativă de polifenoli care pot contribui la scăderea nivelului de zahăr din sânge și ajută la digestie.
În plus, „popcornul este o gustare sățioasă datorită volumului pe care îl ocupă în stomac, ceea ce ne împiedică să mâncăm prea mult”, a declarat nutriționistul dietetician Julien Chamoun de la RD Nutrition Counseling din New Jersey. S-a demonstrat că floricelele de porumb sunt mai sățioase decât chipsurile de cartofi, ceea ce înseamnă că vă veți simți mai sătul după ce le mâncați.
Cum ar fi cel mai bine să pregătiți „floricelele”
Rețineți, totuși, că „deși floricelele de porumb sunt o gustare sănătoasă, atunci când se adaugă ulei în timpul procesului de gătire, se pot dubla caloriile și grăsimile”, a spus Chamoun. El recomandă un popper cu aer comprimat (n.r. - dispozitiv special pentru prepararea popcornului) ca fiind cea mai bună metodă pentru a limita cantitatea de ulei adăugată în timpul gătitului, dar dacă nu doriți să vă luați unul, puteți face în continuare popcorn cu foarte puțin ulei pe porție pe aragaz. Iată cum
Pentru a face 16 cești de popcorn (aproximativ 4 porții), veți avea nevoie de 1/2 ceașcă de boabe de popcorn și 2 linguri de ulei de gătit neutru, cum ar fi canola sau ulei vegetal.
Metoda eficientă pentru a vă bucura de popcorn
Turnați uleiul într-o oală mare, cu un volum de cel puțin 6 litri. Adăugați două sau trei boabe de porumb în oală, apoi acoperiți și puneți-o la foc mediu-mare până când auziți sâmburii pocnind.
Odată ce se întâmplă acest lucru, luați oala de pe foc, turnați restul de boabe și acoperiți cratița. Așteptați 30 de secunde, apoi puneți din nou vasul pe foc și gătiți, scuturând frecvent cratița, până când pocnetul încetinește. Îndepărtați capacul pentru a permite cu grijă aburului să iasă, apoi transferați floricelele într-un bol mare pentru a le condimenta.