Evenimentul Zilei > Justitie > MISTERUL microfonului din casa lui CARMEN DAN a fost ELUCIDAT! Poveste incredibilă și legătura dintre schimbarea Șefului Poliției și afaceriști libanezi
MISTERUL microfonului din casa lui CARMEN DAN a fost ELUCIDAT! Poveste incredibilă și legătura dintre schimbarea Șefului Poliției și afaceriști libanezi

MISTERUL microfonului din casa lui CARMEN DAN a fost ELUCIDAT! Poveste incredibilă și legătura dintre schimbarea Șefului Poliției și afaceriști libanezi

Misterul microfonului din casa lui Carmen Dan ne-a ținut cu sufletul la gură. EVZ vă prezintă legăturile oculte de la vârful puterii și războiul dintre mai-marii zilei. Acum suntem în posesia unor informații care lămuresc într-un mod neașteptat dedesubturile acestui scandal politic. Care se anunță a fi mai tare decât episodului pedofilului din poliție.

1.Misterul microfonului din casa lui Carmen Dan

De la început vreau să precizez că majoritatea informațiilor le-am primit de la surse din Ministerul de Interne, în mod evident nemulțumite de modul în care Carmen Dan conduce această instituție.

Primele informații publicate de EvZ au vizat jaful de la locuința ambasadorului Pakistanului și a celebrului fotbalist Gică Hagi, sub nasul jandarmilor și ținute ascunse de Ministerul de Interne. Informațiile au fost confirmate oficial de IPJ Ilfov, după câteva ore de la publicarea lor, la presiunea presei.

Acum publicăm date despre povestea microfonului plantat în locuința ministrului de Interne, Carmen Dan. A căror veridicitate o considerăm la fel de sigură ca și în primul caz. Așteptăm reacția lui Carmen Dan.

La finalul lunii noiembrie, ministrul de Interne, Carmen Dan a ieșit cu o informație care ne-a bulversat. Găsise un microfon plantat în locuința sa. Un membru al CSAT, interceptat în propria locuință era o experiență pe care nu o mai trăisem ca ziarist.

"Am găsit un dispozitiv de înregistrare într-una dintre camerele apartamentului în care locuiesc. Dispozitivul l-am găsit într-o priză de telefon, nu era la vedere. Era conectat la o sursă de alimentare şi avea şi o baterie", a declarat Carmen Dan, pentru un România TV în data de 29 noiembrie.

Aceasta este povestea pe care o știți.

Așa cum spuneam, EvZ a intrat în posesia unor informaţii năucitoare despre scandalul microfonului găsit în locuinţa ministrului MAI.Carmen Dan pare să-şi  fi înscenat totul, cu știința lui Liviu Dragnea, susțin sursele citate.

La prima vedere, gestul ministrului Carmen Dan de a-i cere demisia şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, pare justificat de faptul că un subordonat de-al său este acuzat de pedofilie.

Astăzi, ministrul Carmen Dan a cerut revocarea din funcţie a lui Despescu şi numirea lui Cătălin Ioniţă interimar pe această funcţie. 

Surse judiciare şi poliţieneşti au dezvălui pentru EvZ adevăratul motiv pentru care Carmen Dan a făcut aceste mişcări: 

Poliţia Română şi DIPI au investigat în profunzime cazul "microfonul" şi au aflat adevărul pe care Carmen Dan vrea să îl îngroape.

Un SRL a fost chemat să "găsească" microfonul din priza lui Carmen Dan

În data de 29 noiembrie 2017, ministrul Carmen Dan a apelat la doi foşti lucrători ai DIPI, pentru a-i efectua o verificare antiinterceptare a locuinţei. Numele acestora nu le pot face publice deocamdată, fiind în curs de verificare, dar sunt persoane cunoscute în mediile Ministerului de Interne.

Aceştia s-au deplasat domiciuliul ministrului şi, cu un echipament care ar aparţine unei alte firme, o societate comercială care are ca obiect de activitate paza şi protecţia, au făcut o scanare anti-interceptare a vilei lui Carmen Dan. 

După minuţioase căutări, cei doi foşti ofiţeri "au găsit" un dispozitiv de interceptare la distanţă, nefuncţional, într-o priză de telefon fix unde sursele EVZ spun că nici nu ar fi încăput fizic. Cu alte cuvinte era mai mare decât locul în care spune că l-a găsit Carmen Dan.

În aceeaşi seară, ministrul Carmen Dan a declarat public că ea însăşi a găsit într-o priză un dispozitiv de înrtegistrare. 

Firma la care lucrează cei doi foşti lucrători DIPI este abonată la efectuarea de astfel de activităţi, mai ales în cercul de apropiaţi ai lui Liviu Dragnea, ei deparazitând sediile firmelor Tel Drum în trecut, dar şi domiciliile mai multor pesedişti. 

Pare evident care este miza reală a acestei descoperiri.

Dar să revenim la noua propunere a lui Carmen Dan.

2. Cu cine va fi schimbat șeful Poliției, Bogdan Despescu?

Cu Cătălin Ioniță. Acesta este chestor principal, are 41 de ani şi din 2016 este directorul Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI.

Cătălin Ioniţă este absolvent de studii superioare de lungă durată cu diplomă de licenţă Academia de Poliţie Al. Ioan Cuza, Bucureşti – Facultatea de Drept, Specializarea Combaterea Criminalităţii Economice şi a urmat studii postuniversitare Universitatea Bucureşti – Facultatea de Drept – Criminalistică. El a urmat mai multe cursuri de specializare, iar în 2012 a obţinut doctoratul la Academia de Poliţie „Al. Ioan Cuza”.

În perioada 1998 – 2000 a fost ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1 Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, apoi timp de şapte ani a fost şef compartiment în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1, iar apoi, până în 2012 a a fost şef serviciu al Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1.

În 2012, Ioniţă a devenit pentru scurt timp Şef serviciu la Serviciul de combatere a corupţiei şi a infracţiunilor comise în sfera instituţiilor bugetare din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, în acelaşi an fiind numit director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor, post ocupat până în 2013.

În 2013 – 2014 a fost director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor, din 2014 până în 2016 director al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, iar din 2016 ocupă funcţia de Director general al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Toate bune și frumoase, dar surse din Poliția Română nemulțumite de această propunere ne-au dat câteva date interesante. O parte din ele le-am verificat, altele au nevoie de investigații suplimentare. Dar semnele de întrebare sunt suficiente pentru a justifica publicarea lor.

Tatăl lui Cătălin Ioniță, Iordan Ioniță, a fost asociat în Black Sea Special Purpose Entity SRL, din Popești Leordeni, firmă specializată în imobiliare. În prezent societatea este deținută de două firme tip off-shore din Cipru. Are în patrimoniu un teren de 3.655 de mp în Mamaia și o construcție. Societatea respectivă este cunoscută ca fiind beneficiară unei sentințe civile prin care Primăria Constanța este obligată să-i vândă un hectar de teren în Mamaia.

Același tată, Ioniță Iordan, este fost asociat într-o altă firmă – SC Black Sea SPV Business SRL – care are în proprietate mai multe suprafețe de teren în Corbu. Nici mai mult nici mai puțin decât 250.000 mp!

Actualul proprietar sunt aceleași două off-shoruri din Cipru.

Numele acestora: Stalevo Holdings Ltd și Zenarco Holdings Ltd.

O legătură cel puțin ciudată între tatăl noii propuneri la șefia Poliției Române și scandalul Rodipet se poate face prin doi cetățeni libanezi, Mehdi Awdi și Mohamad Ali Awdi, condamnați la 10 ani închisoare, dosar instrumentat de procuroarea Georgiana Hossu. Se pare că tatăl lui Cătălin Ioniță a fost angajat la firma Supremo Media SRL încă din anul 2000, care se ocupa cu distribuția de presă, de aici începând relația cu aceștia.

Frații Awdi, așa cum spuneam, sunt coasociați cu tatăl propunerii de șef al Poliției Române, dar sunt și legați direct prin participarea într-o altă firmă de imobiliare – SPV Desert Rose SRL, în prezent deținută de o firmă din Liban.

Poate că aceste legături pot părea nevinovate, dar vorbim despre firme specializate în imobiliare care au fost înstrăinate către off-shoruri din Cipru și Liban EXACT în momentul în care Cătălin Ioniță era numit șef al Poliției de Investigarea Fraudelor Sectorul 1.

Este greu de presupus că este vorba despre simple coincidențe, mai curând vorbim despre o strategie de mascare a intereselor econmice ale familiei celui care este propunerea lui Carmen Dan ca nou șef al Poliției Române.

3. Cătălin Ioniță l-a executat pe șeful DGA Teleorman la cererea lui Carmen Dan

Un alt treilea element semnalat de aceste surse din Interne este faptul că la solicitarea lui Carmen Dan în luna iulia, chestorul Cătălin Ioniță a dispus cercetarea prealabilă a șefului DGA Teleorman, comisarul Tom Țică din cauza lipsei de activitate a acestuia. Potrivit informațiilor furnizate de sursele citate, comisarul Tom Țică avea delegare pe dosare instrumentate la Parchet și DNA privind anchetarea mai multe persoane din administrația locală.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: