Misterul asupra originii unui vizitator interstelar a fost rezolvat

Misterul asupra originii unui vizitator interstelar a fost rezolvat

Oamenii de știință dezvăluie misterul din spatele originilor unui vizitator interstelar, care a trecut pe lângă Pământ în urmă cu patru ani.

Potrivit unor noi cercetări, obiectul în formă de trabuc este probabil un aisberg cu hidrogen care a apărut dintr-un nor de gaz spațial. Pe baza calculelor orbitei, se estimează că are o vechime de aproximativ 35 de milioane de ani. 

Originile vizitatorului

Oumuamua a luat lumea cu asalt în octombrie 2017, când a fost identificat drept primul vizitator cunoscut dintr-un alt sistem stelar. Câțiva oameni de știință de la Harvard, au sugerat că obiectul lung și subțire era o navă spațială, care provocat o explozie. Nefiind găsite dovezi, în cele din urmă, s-a ajuns la concluzia că oaspetele spațial era o cometă sau un asteroid. 

Astronomii au încercat să afle, timp de câțiva ani, de unde venea mai exact acest obiect. Într-un studiu nou, cercetătorii de la Universitatea Yale, au sugerat că acest obiect ar fi putut proveni dintr-o grămadă de gaz și praf, de la sute de ani lumină față de Pământ. 

Potrivit cercetărilor, care a folosit modele computerizate pentru a putea urmări orbita istorică a Oumuamua, obiectul ar avea două posibile locuri de origine, grupul de stele Carina sau Columbia. Pe baza calculelor efectuate de echipă, cele două clustere ar fi trebuit să producă mai multe obiecte interstelare în timp. Acest lucru transmite faptul că ne putem aștepta la detectare mai multora în următoarele decenii. 

Încurcătura produsă

Oumuamua a nedumerit oamenii de știință, deoarece era asemănătoare și cu o cometă, dar și cu un asteroid. Vizitatorul interstelar avea inclusiv o formă neobișnuită. Cel mai ciudat lucru a fost că obiectul părea să accelereze în timpul călătoriei sale, dând impresia că este alimentat de ceva.

Unii oameni de știință au crezut că viteza în creștere a fost opera unui motor extraterestru, în timp ce alții consideră că aceasta a fost cauzată de ejectarea naturală a gazului. Noul studiu a relevat faptul că este vorba despre un aisberg cu hidrogen, expulzat de un nor molecular, conform The Sun.

 

Ne puteți urmări și pe Google News