Evenimentul Zilei > Horoscop > Mister, ştiinţă, ritualuri secrete, groază şi taine vinovate! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Mister, ştiinţă, ritualuri secrete, groază şi taine vinovate! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Mister, ştiinţă, ritualuri secrete, groază şi taine vinovate! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Un weekend liniştit. Fără frică şi fără complexe poţi rezolva unele situaţii considerate complicate, acasă. Concentrează-te pe problemele tale. Domeniul sentimental este bine aspectat.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, acum 83 de ani, tot întru-un weekend splendid de septembrie, în anul 1937, ziarele din State se vindeau ca pâinea caldă. Mister, ştiinţă, ritualuri secrete, groază şi taine vinovate!

Ce se întâmplase? Misiunea de arheologi americani care făcea cercetări în Agora, în piaţa din faţa faimosului Acropole, în Atena, dăduse lovitură! Săpau, săracii, din anul 1931, încet şi cu grijă, cu şpaclu şi pensula, dar nu ajunseseră pe prima pagină a ziarelor!

Cu câteva zile în urmă dăduseră de gura unui puţ cu diametrul de vreun metru şi jumătate, dimensiune des întâlnită în antichitate – acest diametru permitea săparea în condiţii bune. Puţul era pe jumătate plin cu schelete umane. Horror! Şi mai impresionant era că toate scheletele, perfect consevate de o particularitate a terenului, aparţineau unor prunci, de câteva zile, câteva săptămâni. Doar două schelete aparţineau unor copii ceva mai mari, dar tot sub un an. 449 de schelete umane, de prunci şi 135 aparţinând unor… căţeluşi!

Datarea prin straturi, a dat ca rezultat că cel mai vechi scheleţel era din anul 165 înainte de Hristos, iar cel mai „recent” era din anul 150, tot înainte de era noastră creştină. Ce s-a întâmplat acolo, în fața Acropolei? De ce erau amestecate oasele pruncilor cu cele ale căţeilor şi ei de câteva zile? Ce ritual întunecat s-a petrecut atunci în glorioasa Atenă?

A început războiul, americanii abia au avut timp să sară pe o navă de război britanică care părăsea Grecia invadată de nazişti.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE