Primele statui dispărute s-au înregistrat duminică și luni. Este vorba de busturile medicilor Victor Babeș și Aurel Cândea, realizate la 1930, respectiv 1931 de Romul Ladea, cel mai celebru sculptor bănățean. Lucrările, aflate pe lista patrimoniului național,  au dispărut de pe socluri din fața Institutului de Sănătate Publică Timiș.

Bustul avocatului și omului de cultură Emanoil Ungureanu, reprezentantul Banatului la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, a dispărut și el, într-o noapte. Ultima operă din bronz care a  fost sustrasă de hoți este portretul caricaturistului Șetan Popa Popa*S.

Nu este pentru prima data când statuile de bronz din Timișoara sunt ”agresate”. În urmă cu câșiva ani hoții au tăiat cu un flex mâna de bronz a unei statui feminine care ținea un ciorchine de strugure. Nici până la această oră autorul nu a fost găsit.

De data aceasta polițiștii se pare că au prins o pistă. Ei au reușit să descopere la un centru de reciclare, statuia lui Ungureanu tăiată bucăți, pregătită să fie vândută pentru topit. Piesele au fost recuperate, însă în mod curios, oamenii legii se feresc să facă declarații pe acest subiect.