Evenimentul Zilei > Actualitate > Mister şi groază: se sinucid aruncându-se de pe un pod
Mister şi groază: se sinucid aruncându-se de pe un pod

Mister şi groază: se sinucid aruncându-se de pe un pod

Ceea ce se întâmplă în aceste zile în Olanda este de filme SF. Pe de altă parte, să te plimbi pe stradă, sau să faci jogging, fâcând zig-zaguri printre cadavre de soareci, te duce cu gândul că te afli într-un cimitir de şoareci în aer liber, iar asta nu se întâmplă în fiecare zi şi nici nu e deloc confortabil.

Şi totuşi, oricât de absurd poate să pară, acest lucru se petrece la Hommerts, mică localitate de circa 700 de suflete din nordul Olandei.
 
Sute de şoareci morţi

"Spectacolul", după cum demonstrează imaginile publicate de Sneeker Nieuwsblad,  este dramatic şi face probabil parte dintr-o întâmplare la care încă se încearcă găsirea unui răspuns. Da, pentru că, dacă e să ne luăm după mărturiile adunate de presa locală, toţi s-ar fi sinucis aruncându-se  de pe podul apeductului care se află deasupra pistei pentru biciclete. Printre morţi şi răniţi, numărul şoarecilor de pe asfalt începe să se apropie de numărul locuitorilor aşezării, care se întreabă despre ce poate fi vorba, ce este cu acest ciudat fenomen.

Ce spun experţii

Printre ipotezele avansate de către experţi, legat de această sinucidere colectivă, este şi aceea care arată cu degetul către unele fertilizante folosite pe terenurile din jur sau inundarea unor zone agricole. Teză momentan neconfirmată a unui caz asupra căruia pluteşte o umbră de mister şi de vechi prejudecăţi mistice.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.